Ρέθυμνο: Αντιδράσεις και Μυστήριο γύρω από την υπόθεση Bullying (αποκλειστικό)

Περιπλέκεται η κατάσταση γύρω από την υπόθεση bullying που έχει απασχολήσει τις τελευταίες μέρες την κοινωνία της Κρήτης αλλά και ολόκληρο το πανελλήνιο.

Το θέμα ξεκίνησε, όταν γονείς μαθητή δημοτικού στο Ρέθυμνο, κατήγγειλαν ότι το παιδί τους είναι θύμα σχολικού εκφοβισμού όταν παρατήρησαν σημάδια κακοποίησης στο σώμα του, καθώς ο ίδιος δεν είχε μιλήσει στους γονείς του.

Όπως κυκλοφόρησε η είδηση, το περιστατικό φέρεται να σημειώθηκε την Παρασκευή 24 Μαΐου, όταν το παιδί δέχθηκε ομαδική επίθεση στην παιδική χαρά όπου βρισκόταν. Άλλα παιδιά φέρεται να του πέταξαν δυναμιτάκια και να δέχτηκε λεκτική επίθεση ρατσισμού δεδομένου ότι η μητέρα του κατάγεται από την Τουρκία.

Μετά από τις καταγγελίες αυτές, οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν, έφεραν στο φως νέες πληροφορίες. Αυτόπτης μάρτυρας μίλησε αποκλειστικά στα Παραπολιτικά Κρήτης και την εκπομπή “Τα Λέμε Όλα” με τον Παντελή Σπυριδάκη, περιγράφοντας μια διαφορετική ιστορία που ενδέχεται να επιφέρει πολύ σοβαρές ευθύνες και επιπτώσεις.

Ο αυτόπτης μάρτυρας, δήλωσε ότι οι μαθητές έπαιζαν όλοι μαζί ένα επιθετικό παιχνίδι, όπου έσπρωχναν ο ένας τον άλλο, με αποτέλεσμα να καταλήξουν όλα με μελανιές και σημάδια ξυλοδαρμού, αλλά λόγω της φύσης του ίδιου του παιχνιδιού, όπως υποστήριξε.

Έπειτα δήλωσε πως η μητέρα του παιδιού που φέρεται να είναι θύμα bullying, βλέποντας ενδεχομένως το παιδί της σε αυτή την κατάσταση, θεώρησε πως κακοποιήθηκε από συμμαθητές του, και μετέβη στο σημείο όπου βρίσκονταν ακόμα δύο από τα παιδιά που συμμετείχαν στο παιχνίδι και τους επιτέθηκε. Ο μάρτυρας δήλωσε πως η γυναίκα χτύπησε με όλη της τη δύναμη τα παιδιά, φωνάζοντας τους παράλληλα κουβέντες όπως “θα σας θάψω αν ξανακουμπήσετε το παιδί μου”.

Τα παιδιά έφυγαν κλαίγοντας και άνοιξε ένας νέος κύκλος καταγγελιών, όπως υποστηρίζει ο μάρτυρας, αφού ο πατέρας ενός εκ των φερόμενων θυμάτων ξυλοδαρμού από τη μητέρα κατέθεσε μήνυση για ξυλοδαρμό ανηλίκου από ενήλικο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πατέρας του δεύτερου παιδιού δεν κατέθεσε μήνυση, καθώς συζήτησε με το σύζυγο της γυναίκας και δέχθηκε τη συγγνώμη του δεύτερου για το περιστατικό.

Την υπόθεση θα διαλευκάνουν οι αρμόδιες αρχές που έχουν ήδη αναλάβει τη διερεύνηση της.

Ακούστε ολόκληρη τη δήλωση του αυτόπτη μάρτυρα

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.