Ρέθυμνο Αξίζεις: «Δεκατρία χρόνια μετά αποφάνθηκαν ότι δεν αποτελεί λύση ο περιφερειακός δρόμος»;

Παρέμβαση του δημοτικού συνδυασμού του Θοδωρή Νίνου

Αποτέλεσε για χρόνια έναν από τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους δομήθηκε ο προγραμματικός σχεδιασμός του κ. Μαρινάκη. «Σημαία» σε κάθε προεκλογική εξαγγελία από το 2006 μέχρι σήμερα.  Μια ακόμη αποτύπωση της αναντιστοιχίας λόγων και πράξεων από μεριά της Δημοτικής Αρχής.  Ο λόγος φυσικά για τον περιφερειακό δρόμο του σχεδίου πόλεως. Έργο προτεραιότητας και ύψιστης σημασίας για την βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των Ρεθεμνιωτών.

Σήμερα, έπειτα από δεκατρία χρόνια πολιτικής απραξίας αποφάνθηκαν πως ο περιφερειακός δρόμος του σχεδίου πόλεως δεν αποτελεί προτεραιότητα, αδυνατώντας σύμφωνα με τους ίδιους, να παρέχει λύσεις στην αποσυμφόρηση της πόλης. Δεκατρία χρόνια μετά ο πολιτικός εμπαιγμός συνεχίζεται! Ο κ. Μαρινάκης επιχειρεί να αλλοιώσει την εις βάρος του πραγματικότητα μετατοπίζοντας την πολιτική ευθύνη μέσα από μεθοδική υποβάθμιση της χρηστικότητας ενός εμβληματικού και αναγκαίου έργου για το Ρέθυμνο.

Σήμερα, δεκατρία ολόκληρα χρόνια μετά αποφάνθηκαν πως ο περιφερειακός δρόμος του σχεδίου πόλεως και ο Β.Ο.Α.Κ. θα επιτελούν τον ίδιο σκοπό. Δηλώνουν αναρμόδιοι και επιχειρούν να ξεγλιστρήσουν μέσα από εναλλακτικά σενάρια και πιθανότητες χρηματοδότησης.

Το ερώτημα λοιπόν είναι το εξής:

Θεωρεί ο κ. Μαρινάκης τον περιφερειακό δρόμο του σχεδίου πόλεως ένα  έργο προτεραιότητας και ύψιστης σημασίας για την βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των Ρεθεμνιωτών;

 

Υπενθυμίζουμε στον κ. Μαρινάκη ότι είναι Δήμαρχος όχι ένα, όχι δύο, αλλά 13 συναπτά έτη. Θεωρούμε πως είχε όλο το χρόνο να αναθεωρήσει. Μια δημοτική ομάδα που ευαγγελίζεται σε κάθε ευκαιρία τη «βιώσιμη κινητικότητα», όφειλε τουλάχιστον μέχρι σήμερα να έχει δρομολογήσει τη διάνοιξη των τμημάτων του έργου τα οποία μπορούν να δοθούν άμεσα σε κυκλοφορία. Δεν το έπραξε, γεγονός που από μόνο του επιβεβαιώνει το μέγεθος της αδιαφορίας. Οι Ρεθεμνιώτες έχουν μνήμη και κρίση. Τα κροκοδείλια δάκρυα δεν πείθουν πλέον κανέναν!

Τα σχόλια είναι κλειστά.