Όλα τα Νέα

Ρέθυμνο: Διαμαρτυρίες επιχειρήσεων για Καρναβαλική απομόνωση!

506
Μια βόλτα στους δρόμους του Ρεθύμνου αρκεί για να καταλάβει κανείς πως το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι πλησιάζει. Αποκριάτικα άρματα κοσμούν τις γωνιές της πόλης, προμηνύοντας το ετήσιο ραντεβού του καρναβαλιού στο Ρέθυμνο με κέφι και μουσική για επισκέπτες και ντόπιους.

Στη γιορτή αυτή όμως φαίνεται πως δε συμπεριλαμβάνονται οι επιχειρηματίες της περιοχής της νομαρχίας, όπως καταγγέλλουν στα Παραπολιτικά Κρήτης. Όπως δηλώνουν χαρακτηριστικά: ” Μας φέρονται σαν να μην είμαστε μέσα στο Ρέθυμνο, μας απομονώνουν. Σε όλη την πόλη έχουν στολίσει άρματα και εμείς εδώ είμαστε ξεχασμένοι. Το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μια απόσταση από το κέντρο της πόλης δεν είναι λόγος να αποκλειόμαστε από τις αποκριάτικες προετοιμασίες για το καρναβάλι. Όπως όλοι οι επιχειρηματίες της πόλης, έτσι κι εμείς θέλουμε να αποτελέσουμε κομμάτι αυτής της γιορτής και να δουλέψουμε εκείνη την ημέρα”.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προ ημερών ο δήμος είχε στολίσει στην πλατεία της νομαρχίας δύο αποκριάτικες “κούκλες”, η μια ωστόσο έπεσε, με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν και οι δύο και να μείνει η περιοχή…αποκριάτικα γυμνή.

Παράλληλα, ενώ όπως τονίζουν οι επιχειρηματίες, ο δήμος τους έχει αφήσει αποκλεισμένους, δεν παρέλειψε να ζητήσει την ετήσια οικονομική ενίσχυση για τις υποδομές του καρναβαλιού με γνώμονα την κάλυψη των αναγκών των ομάδων.

Πρόκειται για έναν κατηγοριοποιημένο τιμοκατάλογο που αφορά τα εμπορικά και καταστήματα εστίασης, τον οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω στη φωτογραφία που απέστειλαν στα Παραπολιτικά Κρήτης οι ίδιοι οι επιχειρηματίες. Σχετικά με αυτό, αναφέρουν: “Θέλουμε να συμμετέχουμε και να ενισχύσουμε το καρναβάλι. Ανήκουμε κι εμείς στο Ρέθυμνο, αποτελούμε μέρος αυτής της γιορτής. Είναι όμως απαράδεκτο να μας έχουν αφήσει στη μοίρα μας, να μη θυμίζει τίποτα εδώ απόκριες, και να έρχονται να μας ζητάνε να ενισχύσουμε οικονομικά. Να κολλήσουμε δηλαδή ένα αυτοκόλλητο στην πόρτα μας, τη στιγμή που προφανώς κανένας δε νοιάζεται για τη συγκεκριμένη περιοχή. Και μην ξεχνάτε πως κάποια στιγμή αυτή η οικονομική ενίσχυση ήταν μάλιστα υποχρεωτική”!