Ρέθυμνο:Δήλωση Γιάννη Κεφαλογιάννη για την έγκριση χρηματοδότησης 400.000 ευρώ προς τον Δήμο Αγίου Βασιλείου

Στο πλαίσιο έγκρισης χρηματοδότησης ύψους 400.000 ευρώ από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προς το Δήμο Αγίου Βασιλείου ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η έγκριση χρηματοδότησης ύψους 400.000 ευρώ προς τον Δήμο Αγίου Βασιλείου από τη πλευρά του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών έρχεται να ικανοποιήσει πολλαπλά αιτήματα που αφορούν το γενικό σχεδιασμό του Δήμου για την ανάπτυξη της περιοχής. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Υπουργό, κ. Κώστα Καραμανλή για την άμεση ανταπόκριση του στο συγκεκριμένο ζήτημα. Σε συνεννόηση με το Δήμαρχο, κ. Γιάννη Ταταράκη θέτουμε τις βάσεις για να δημιουργηθούν δύο σημαντικά υποστηρικτικά έργα στάθμευσης στα Σελλιά και τη Μύρθιο. Παράλληλα, δρομολογείται και η δημιουργία ενός πράσινου σημείου αστικού τύπου το οποίο αναμένεται να συμβάλει συνολικά στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Επιπρόσθετα, μέρος της χρηματοδότησης αφορά και έργα αναγκαίας εγκατάστασης και αναβάθμισης του φωτισμού σε μια σειρά τοπικών κοινοτήτων. Η Κυβέρνηση αποδεικνύει στην πράξη ότι στέκεται αρωγός σε κάθε συντονισμένη αναπτυξιακή προσπάθεια για τον τόπο. Σε αυτή την κατεύθυνση πρόσφατα προχώρησε στην ένταξη/τροποποίηση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2020, στη ΣΑΕΠ -002 της Περιφέρειας Κρήτης. Μεταξύ άλλων, ή έγκριση αφορά τη δημιουργία πολιτιστικού πάρκου στο Δήμο Ανωγείων, προϋπολογισμού ύψους 4.045.119 ευρώ, καθώς και την ασφαλτόστρωση δρόμου στην Τοπική Κοινότητα Σακτούρια του Δήμου Αγίου Βασιλείου, προϋπολογισμού ύψους 350.000 ευρώ. Συνεχίζουμε μεθοδικά να εργαζόμαστε σε συνεργασία με κάθε εμπλεκόμενο φορέα συμβάλλοντας ενεργά και ουσιαστικά στην ανάπτυξη του τόπου».

Τα σχόλια είναι κλειστά.