Ρέθυμνο : Έτοιμος ο διαγωνισμός για τη στέγαση του Κέντρου Ψυχικής Υγείας

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να βγει στον αέρα ο διαγωνισμός για το κτήριο όπου θα στεγαστούν οι υπηρεσίες του Κέντρου Ψυχικής Υγείας που εδώ και περίπου ένα χρόνο έχει βρει προσωρινά στέγη στο κτήριο του ΚΕΦΙΑΠ.

Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί την αισιοδοξία πως το ζήτημα της στέγης θα επιλυθεί οριστικά για τις δομές του ΚΨΥ και θα δρομολογήσει εξελίξεις εντός των επόμενων μηνών με πιθανότητα, εκτός απροόπτου, οι υπηρεσίες να μεταφερθούν στο νέο κτήριο στις αρχές του νέου έτους.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε μιλώντας στην «Κ.Ε» ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου Γιώργος Φραγκιαδάκης , οι διαδικασίες για την προκήρυξη του διαγωνισμού έχουν ολοκληρωθεί και εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα ανοίξει προκειμένου να κατατεθούν οι προσφορές. «Είμαστε βέβαιοι ότι θα υπάρξει τουλάχιστον μια προσφορά σε κτήριο εντός του αστικού ιστού, και υπάρχει η αισιοδοξία για την στέγαση του κτηρίου» επεσήμανε ο κος Φραγκιαδάκης.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα, έως τον Οκτώβριο αναμένεται να προχωρήσει ο διαγωνισμός και να υπογραφεί η σχετική σύμβαση, ενώ τρείς μήνες μετά την υπογραφή είναι πιθανό να μπορέσει να ξεκινήσει η μεταστέγαση των υπηρεσιών. «Αν ο διαγωνισμός εξελιχθεί ομαλά , το Κέντρο Ψυχικής Υγείας θα μπορέσει να μεταφερθεί στο νέο του κτήριο» τόνισε ο κος Φραγκιαδάκης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η απόκτηση νέας στέγης θα δώσει «ανάσα» στη λειτουργία του Κέντρου Ψυχικής Υγείας και του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων – πρώην Ιατροπαιδαγωγικό κέντρο-, αφού θα μπορέσει να εξυπηρετεί τους πολίτες σε χώρους κατάλληλους όπου θα αναπτύξει πλήρως τις υπηρεσίες του.

Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας στελεχώνεται με συνολικά 4 άτομα μόνιμο προσωπικό , παιδοψυχίατρο, ψυχολόγο, δύο κοινωνικούς λειτουργούς ενώ υποστηρίζεται και από ειδικότητες του ΚΕΦΙΑΠ , κυρίως λογοθεραπευτές.

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΕΠΑΛΑΙΩΜΕΝΩΝ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Στο μεταξύ συνεχίζεται η εγκατάσταση των συνεργείων στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου αλλά και η παραλαβή των υλικών , ώστε να ξεκινήσουν από την ερχόμενη εβδομάδα οι εργασίες για την αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων σωληνώσεων του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Πρόκειται για ένα έργο που θα λύσει ένα από τα χρόνια ζητήματα του Νοσοκομείου , αφού οι σωληνώσεις που εγκαταστάθηκαν στο κτήριο πριν από περίπου 30 χρόνια, δεν έχουν αντικατασταθεί ποτέ με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συχνά βλάβες και προβλήματα.

Υπενθυμίζεται πως το έργο με συμβατικό χρόνο υλοποίησης τους έξι μήνες, έχει προϋπολογισμό 167 χιλιάδες ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υγείας. Περιλαμβάνει την αντικατάσταση των κύριων σωληνώσεων του δικτύου κρύου και ζεστού νερού στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου από χαλυβδοσωλήνες. Οι νέοι αγωγοί που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι κατασκευασμένοι από πολυπροπυλένιο PPR πολυστρωματικό, το οποίο παρουσιάζει καλύτερη συμπεριφορά και αντοχή στο χρόνο.

Η ιδιαιτερότητα του έργου είναι ότι στη διάρκεια των εργασιών δεν θα πρέπει να διακοπή η παροχή των ιατρικών υπηρεσιών.