Όλα τα Νέα

Ρέθυμνο: Η αντίδραση της ΕΛΜΕ για το κάψιμο της αλβανικής σημαίας

"Η προσβολή συμβόλων δεν εγγράφεται πουθενά στα πεπραγμένα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Η δυσφήμιση ενός σχολείου δεν θα έκανε περήφανο τον Σωκράτη ή τον Πλάτωνα"

356

Καταπέλτης η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου κατά της πράξεως κάποιων μαθητών από το ΕΠΑΛ Ρεθύμνου που εισέβαλαν στο υπό κατάληψη ΤΕΙ Κρήτης στο Ρέθυμνο και έκαψαν την αλβανική σημαία.

Αναρωτιέται μάλιστα η ΕΛΜΕ σε ποιούς τελικά προσφέρονται υπηρεσίες πράξεις όπως το κάψιμο της σημαίας ενός ξένου κράτους.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Ως παιδαγωγοί καλούμε τους μαθητές μας που προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια να αναρωτηθούν σε ποιους προσφέρουν υπηρεσίες.

Σίγουρα το κάψιμο σημαιών άλλων κρατών δεν συνιστά με κανένα τρόπο υπηρεσία στην πατρίδα. Η προσβολή συμβόλων δεν εγγράφεται πουθενά στα πεπραγμένα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Η δυσφήμιση ενός σχολείου δεν θα έκανε περήφανο τον Σωκράτη ή τον Πλάτωνα.

Δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι ανήλικα παιδιά προβαίνουν αυτόβουλα σε τέτοιες ενέργειες.

Στην πραγματικότητα είναι κοινό μυστικό ποιοι κρύβονται πίσω από κινήσεις που δημιουργούν ένταση και εξάπτουν εθνικιστικά πάθη.

Μηχανισμοί θρασύδειλων, που χειραγωγούν μαθητές και λερώνουν την πόλη με ανυπόγραφα τρικάκια, καλώντας σε συγκέντρωση ‘’όποιον αισθάνεται Έλληνας’’. Μόνο που όποιος αγαπάει την Ελλάδα δεν ζωγραφίζει σβάστικες στο μπράτσο.

Αυτή η χώρα δεν έχει υποφέρει από παιδιά μεταναστών ή από όσους πράττουν αλληλέγγυα. Έχει υποφέρει από τους φασίστες, τους μισαλλόδοξους και την άρχουσα τάξη, που, όταν το χρειαστεί, δεν θα διστάσει να ευθυγραμμιστεί με την άκρα Δεξιά. (Αλήθεια, είδατε ποτέ κανέναν Χρυσαυγίτη να τα βάζει με τους εφοπλιστές;).

Ως ΕΛΜΕ Ρεθύμνου:

Στηρίζουμε τον σύλλογο διδασκόντων του 1ου ΕΠΑΛ, ο οποίος έχει να επιτελέσει ένα δύσκολο παιδαγωγικό και πειθαρχικό έργο.

Είμαστε δίπλα στους μαθητές, Έλληνες και μη, που ενοχλούνται ή και προσβάλλονται από τις μισαλλόδοξες ενέργειες των συμμαθητών τους.

Θέτουμε στη δημόσια κριτική εκείνους που τρέφουν το αυγό του φιδιού, ταΐζοντας μίσος σε ανήλικα παιδιά.

Καλούμε όλους μας τους μαθητές, αν αγαπάνε την πατρίδα τους, να διδαχτούν από την Ιστορία της.