Ρέθυμνο:Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ κατά του Νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις

Η Διοίκηση της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ρεθύμνου εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στο αναχρονιστικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για τις διαδηλώσεις και τις δημόσιες συναθροίσεις, με το οποίο επιδιώκει να περιορίσει το δικαίωμα των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των συνδικάτων να διαδηλώνουν και να διεκδικούν την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Είναι ένα νομοσχέδιο με αυταρχική κατεύθυνση που προβλέπει και επιχειρεί να επιβάλλει απαράδεκτους περιορισμούς στη δράση του συνδικαλιστικού κινήματος και έρχεται να συμπληρώσει αντιδραστικούς νόμους που περιορίζουν τη συνδικαλιστική ελευθερία και δράση οι οποίοι ψηφίστηκαν από προηγούμενες κυβερνήσεις.

Είναι ένα νομοσχέδιο το οποίο δίνει απόλυτη δικαιοδοσία στην αστυνομική αρχή να επιτρέπει ή να απαγορεύει κάθε συγκέντρωση, κάθε διαδήλωση ή πορεία διαμαρτυρίας, όταν δεν είναι αρεστή στην κυβέρνηση, καταργώντας στην ουσία το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και της συνδικαλιστικής δράσης.

Τα συνδικάτα δρούσαν και δρουν μέσα στα συνταγματικά πλαίσια με σεβασμό στα δικαιώματα, τις ελευθερίες και τις περιουσίες των πολιτών και δεν διανοήθηκαν ποτέ να διαταράξουν την κοινωνική ζωή του τόπου.

Γι΄ αυτό ΚΑΛΟΥΜΕ την Κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το αντιδραστικό και αναχρονιστικό αυτό νομοσχέδιο που έτσι κι αλλιώς δεν θα καταφέρει να περιορίσει και να «πνίξει» τη φωνή και τη δράση του συνδικαλιστικού κινήματος, τη δράση των κοινωνικών και λαϊκών κινημάτων, γιατί κι αν ακόμη ψηφιστεί θα καταργηθεί στην πράξη με τους αγώνες των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των συνδικάτων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΗΜΑΣ