Όλα τα Νέα

Ρέθυμνο : Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρεθύμνου ανακοινώνει ότι θα παλέψει για τα δικαιώματα των συνταξιούχων

Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

152

Συναδέλφισες και Συνάδελφοι, Συνταξιούχοι του Ρεθύμνου ,
Η νέα Διοίκηση της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Ρεθύμνου:
 Α Π Ε Υ Θ Υ Ν Ε Ι : θερμό, αγωνιστικό χαιρετισμό σ΄ όλους τους Συνταξιούχους του Νομού και ιδιαίτερα σε όσους πήραν μέρος στις εκλογές, οι οποίοι με την μαζική συμμετοχή τους (ψήφισαν οι 488 από τους 756 γραμμένους) επέδειξαν υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στο Συνδικαλιστικό Κίνημα των Συνταξιούχων και στη νέα προοπτική του Σωματείου που αρχίζει.
 Δ Η Λ Ω Ν Ε Ι : με ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο, προς κάθε κατεύθυνση, ότι :
 Θα συγκρουσθεί με κάθε πολιτική, που θίγει τα συμφέροντα των συνταξιούχων, αλλά και των εργαζομένων, των ανέργων, των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων, με τις πολιτικές όλων των Κυβερνήσεων που δημιούργησαν την κρίση σε βάρος της εργατικής τάξης, σε βάρος του ελληνικού λαού.
 Θα εντείνει, με όλα τα μέσα, τον αγώνα και τις προσπάθειες για την προστασία και τη διεύρυνση των συμφερόντων και των, κατακτημένων με αγώνες και θυσίες, δικαιωμάτων των Συνταξιούχων για :
 Την άμεση επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα του 2012 με κατώτερη σύνταξη στα 650 ευρώ, χωρίς επανυπολογισμούς και προσωπικές διαφορές, με παράλληλη κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών, αντικοινωνικών και αντεργατικών Νόμων.
 Την άμεση κατάργηση του Νόμου «Κατρούγκαλου» και την ανακεφαλαιοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων.
 Την άμεση επιστροφή των περικοπών και των δώρων όλων των συντάξεων, αναδρομικά από το 2013 μέχρι σήμερα.
 Την εφαρμογή κατάλληλων πολιτικών που θα ικανοποιούν πλήρως τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Παράλληλα, θα παλέψουμε μαζί με τους εργαζόμενους του Νομού για την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν την εργατική τάξη και έχουν να κάνουν με:
 το μισθό και το μεροκάματο σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.
 την αντιμετώπιση της ανεργίας και τη διεύρυνση της πλήρους και σταθερής απασχόλησης,
 την πιστή εφαρμογή της Εργατικής και Ασφαλιστικής Νομοθεσίας.
 τη ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίησή της.
 την Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους χωρίς διακρίσεις.
 την εργατική και λαϊκή στέγη,
 καθημερινούς ελέγχους για τον περιορισμό και την εξάλειψη των εργατικών ατυχημάτων,
 την άμεση λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων και κύρια την αποκατάσταση του ΒΟΑΚ για να μην θρηνεί η Κρήτη δεκάδες νεκρούς και τραυματίες στα καθημερινά τροχαία ατυχήματα.
 την πλήρη στελέχωση για την ομαλή λειτουργία όλων των Υπηρεσιών του Νομού για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πολιτών. (Νοσοκομείο, Κέντρα Υγείας, ΕΦΚΑ/ΙΚΑ, ΟΑΕΔ, Επιθεώρηση Εργασίας, κλπ.).
 ΚΑΛΕΙ : όλους τους συναδέλφους του Νομού που είναι συνταξιούχοι του ΙΚΑ και των Ταμείων που έχουν ενταχθεί σ΄ αυτό, (όπως ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, Τράπεζες κλπ,) να γραφτούν στην Ένωσή μας για να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο τη φωνή μας και να εντείνουμε τον αγώνα για την προστασία και διεύρυνση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών μας.

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ: Το Γραφείο του Σωματείου θα είναι ανοικτό όλες τις εργάσιμες μέρες από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι για την εξυπηρέτηση των συναδέλφων συνταξιούχων.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους συναδέλφους να βρίσκονται πάντα κοντά στο Σωματείο, να το ενημερώνουν για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και να καταθέτουν κάθε πρόταση που θα βελτιώνει τη λειτουργία και τη δράση του και να προετοιμάζονται για την δυναμική επιτυχία της Παγκρήτιας Κινητοποίησης των Συνταξιούχων της Κρήτης που θα γίνει στις 11 Οκτώβρη 2019 στο Ρέθυμνο.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Για την Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ρεθύμνου
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΗΜΑΣ