Ρέθυμνο : Η συμμετοχή του Δήμου στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Ξεκινούν την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019, οι εκδηλώσεις που προγραμματίζει ο Δήμος Ρεθύμνης, συμμετέχοντας, όπως κάθε χρόνο στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Καθ όλη της διάρκεια της εβδομάδας, θα διεξάγονται καθημερινά, βιωματικά – διαδραστικά προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής, σε σχολεία του Δήμου, με τη συνδρομή του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», στα οποία θα συμμετάσχουν 1.000 μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (βιωματική δράση για την οδική ασφάλεια) και 800 μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (πρόγραμμα για τις ασφαλείς μετακινήσεις). Παράλληλα, θα παρέχονται δωρεάν μαθήματα στους χρήστες των ηλεκτρικών πατινιών από την Εταιρεία πατινιών Lime ενώ η Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Ρεθύμνης θα προβεί σε διαγραμμίσεις και σηματοδότηση δρόμων και διαβάσεων που διευκολύνουν την ασφαλή μετακίνηση οχημάτων και πεζών.

Ειδικά για τη Δευτέρα 16/9, το πρόγραμμα περιλαμβάνει: 18:00-20:00 Περίπατο Μελών των ΚΑΠΗ του Δ.Ρ. στην Παλιά Πόλη κατά τη διάρκεια της οποίας θα ξεναγηθούν από Μέλη του Συλλόγου Κατοίκων Παλιάς Πόλης και θα μάθουν τις ιστορίες των δρόμων. Ο χώρος εκκίνησης του περιπάτου είναι ο Ι.Ν Κυρίας των Αγγέλων στην Π.Π.

Στις 18:30-20:00, στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, ο Όμιλος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Ρεθύμνου, θα ..παίξει με μικρούς και μεγάλους Πινγκ Πονγκ και αμέσως μετά, στις 20.00 – 21.30, ο OKA Πρέβελη , στην ίδια πλατεία, προσκαλεί τους Ρεθυμνιώτες σε Roller Party!
Στη λήξη της ημέρας, στις 21.15, στην παραλία του πρώην «Λαβύρινθος», οι μουσικοί καλλιτέχνες : Δώρα Τσίγκα (φωνή), Σωτήρης Πέπελας (Τρομπέτα) και Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος (πιάνο), θα προσφέρουν στο κοινό μια μουσική εκδήλωση «Scarlet Night” με αγαπημένα, ελληνικά και ξένα τραγούδια .

Τα σχόλια είναι κλειστά.