Όλα τα Νέα

Ρέθυμνο: Καταδικάστηκε ο 48χρονος για τον εμπρησμό στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

343

Σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και τριών μηνών, καταδικάστηκε ο 48χρονος Ρεθυμνιώτης για τον εμπρησμό των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο τον Σεπτέμβρη του 2017.

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων το έκρινε ένοχο για τον εμπρησμό και την φθορά ξένης ιδιοκτησία ενώ αθώωσε τον δεύτερο κατηγορούμενο, ο οποίος δικαζόταν με την κατηγορία της συνέργειας για την ίδια υπόθεση.

Σημειώνεται ότι ο 48χρονος,σήμερα, Ρεθυμνιώτης, είναι ένας από τους καταδικασθέντες για την συμμετοχή του στην απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη και είχε καταδικαστεί σε 25 χρόνια κάθειρξη.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2017, έναν μήνα πριν την απελευθέρωση του επιχειρηματία, ενώ την εποχή εκείνη ο κατηγορούμενος δραστηριοποιούνταν σε σύλλογο κατά των πλειστηριασμών στο Ρέθυμνο.

Όλα ξεκίνησαν όταν επιχειρήθηκε να γίνει κατάσχεση της περιουσίας ενός καταστηματάρχη στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου από εκπρόσωπο αμερικανικής εταιρίας, ο οποίος είχε εξαγοράσει το δάνειό του.

Στο σημείο βρέθηκε αστυνομική δύναμη και υπήρξε ένταση μεταξύ συγκεντρωμένων και του εκπροσώπου της εταιρίας.

Λίγη ώρα μετά το επεισόδιο, ξέσπασε φωτιά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου στην οδό Ζυμβρακάκη. Από τη φωτιά σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο εσωτερικό των γραφείων ενώ αμέσως είχε γίνει σαφές πως επρόκειτο για εμπρηστική επίθεση αφού η πόρτα των γραφείων βρέθηκε σπασμένη και στο εσωτερικό πετάχτηκε εύφλεκτο υγρό.