Ρέθυμνο : Νέος κύκλος μαθημάτων απο το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου

Ο Νέος Κύκλος Μαθημάτων του Λαϊκού Πανεπιστημίου Ρεθύμνου με τίτλο «Υγεία πάνω απ’ όλα» έχει ως θέμα την προληπτική ιατρική και εντάσσεται στα πλαίσια του θεσμού της Διά Βίου Μάθησης την οποία το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου υπηρετεί.

Η εφαρμογή και λήψη προληπτικών μέσων για την αποφυγή της εμφάνισης ασθένειας (πρωτογενής πρόληψη) όσο και για την έγκαιρη ανίχνευση νόσου (δευτερογενής πρόληψη) αποτελεί στόχο όλων των σύγχρονων συστημάτων υγείας της Ευρώπης.

Ο Ιπποκράτης πρώτος επεσήμανε την αξία της πρόληψης: ” Κάλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν”.
Σήμερα ορίζουμε και εννοούμε “ΠΡΟΛΗΨΗ” την αναζήτηση και διάγνωση διαταραχών της Υγείας εγκαίρως πριν αυτές εκδηλωθούν , εφαρμόζοντας ανάλογες Ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις.
Τα μαθήματα ξεκινούν την 14η Οκτώβρη 2019 και ολοκληρώνονται την 9η Δεκεμβρίου. Μπορούν να τα παρακολουθήσουν όλοι, ανεξαρτήτως ηλικιακού και μορφωτικού επιπέδου. Οι σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώσεις από τους εισηγητές, οι οποίοι είναι ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων.

Ο χώρος διεξαγωγής των μαθημάτων είναι η αίθουσα εκδηλώσεων Σπίτι του Πολιτισμού στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου και θα πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση.
Οι ώρες διεξαγωγής είναι πάντα 17:00 με 20:00 και σε όσους συμμετέχοντες παρακολουθήσουν τον απαιτούμενο αριθμό μαθημάτων θα τους αποδοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
Για φοιτητές, ανέργους, ΑμεΑ, πολύτεκνους και ομάδες τριών(3) ατόμων ισχύουν ειδικές τιμές.
Περισσότερες πληροφορίες αναρτώνται στη σελίδα Λαϊκό Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου στο facebook.
Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και πραγματοποιούνται στην οδό Ν. Ασκούτση 5 στο χώρο του Logopedia. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα επικοινωνίας 28310-57585 και 698 693 1336.

Τα σχόλια είναι κλειστά.