Ρέθυμνο : Παρασύρθηκε από τα κύματα και σώθηκε από τους ναυαγοσώστες!

Τυχερή στάθηκε μία 59χρονη ρεθυμνιώτισσα λουόμενη, που το μεσημέρι σώθηκε από τους ναυαγοσώστες του Πλακιά, όταν λόγω των ισχυρών ανέμων και κυμάτων παρασύρθηκε στα ανοιχτά στη θαλάσσια περιοχή «Φωτεινάρι».

Η γυναίκα, που διαμένει στα νότια του νομού, πήγε με τον σύζυγο της για μπάνιο στο «Φωτεινάρι», που είναι ένας μικρός κόλπος ανάμεσα στην παραλία του Πλακιά και την παραλία της Σούδας.

Πήρε τη σανίδα της και μπήκε στη θάλασσα και ενώ επικρατούσαν άνεμοι επτά μποφόρ περίπου. Η 59χρονη παρασύρθηκε από το ρεύμα και τα κύματα στα ανοιχτά και ο σύζυγος της, που έχασε την οπτική επαφή με την γυναίκα του, ενημέρωσε αμέσως το λιμεναρχείο.Στην περιοχή έσπευσαν οι ναυαγοσώστες από τον Πλακιά, Νίκος και ΜιχάληςΡιτζάκης, επιβαίνοντας στα τζετ σκι που διαθέτουν, ενώ κλήθηκαν και άλλοι ιδιοκτήτες θαλασσίων μέσων αναψυχής. Όπως ανέφερε στο GOODnet και ο Λιμενάρχης Ρεθύμνου Κωνσταντίνος Καστρινάκης ξεκίνησε για να συνδράμει στην επιχείρηση και το ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, που ωστόσο δεν χρειάστηκε να παρέμβει. Λιμενικοί βρέθηκαν και από ξηράς στο σημείο και ερευνούσαν την περιοχή, σε περίπτωση που η γυναίκα δεν βρισκόταν στην θάλασσα.

Τελικά, η γυναίκα εντοπίστηκε περίπου 3 ναυτικά μίλια ανοιχτά από τους ναυαγοσώστες, με τον κ. Ν. Ριτζάκη και τον κ. Καστρινάκη να σημειώνουν πως σώθηκε την τελευταία στιγμή, καθώς οι συνθήκες στα ανοιχτά ήταν ακόμα πιο δύσκολες.

Η ίδια σοκαρισμένη, αλλά ευτυχισμένη που σώθηκε, έδωσε στην συνέχεια κατάθεση στους λιμενικούς που έφτασαν στο σημείο.

Πηγή
goodnet.gr