Όλα τα Νέα

Ρέθυμνο: “Βούλιαξαν” τα Μισίρια!

874
Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν κάτοικοι στα Μισίρια Ρεθύμνου λόγω της κακοκαιρίας και της ανεπαρκούς πρόληψης όπως τονίζουν.

Όπως παρατηρείται στις παρακάτω φωτογραφίες, από την οδό Ιωνίας μέχρι και το τέρμα στο κάμπινγκ η κατάσταση είναι απελπιστική.

Ο πατήρ Ευμένιος Τσιλιμπώκος και ο πατήρ Παρθένιος Τσιλιμπώκος, κάτοικοι της περιοχής, μίλησαν στα Παραπολιτικά Κρήτης και εξοργισμένοι δήλωσαν ότι οι αρμόδιες αρχές έχουν επιδείξει απόλυτη αδιαφορία στα προβλήματα που δημιουργεί η έντονη κακοκαιρία στην περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα, σχολιάζουν τις κακοτεχνίες του δρόμου, με τα βουλωμένα φρεάτια στα οποία το νερό ανεβαίνει συνεχώς, και το χαντάκι στο κάμπινγκ, το οποίο, όπως τονίζουν, είναι διαρκώς βουλωμένο, οι υπεύθυνοι το γνωρίζουν, και ενώ ήταν ενημερωμένοι για την επικείμενη κακοκαιρία δεν έσπευσαν εγκαίρως να το διορθώσουν.

Πριν από κάποια χρόνια έγιναν έργα στην περιοχή τα οποία όμως δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα όσον αφορά τα έντονα καιρικά φαινόμενα, και οι κάτοικοι βρίσκονται με το νερό στους 60 πόντους, ανήμποροι να μετακινηθούν, με τα ζώα τους πνιγμένα και το θυμό τους για αυτή την κατάσταση έντονο και δικαιολογημένο, αφού μόλις χθες το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Ρεθύµνου, εξέδωσε δελτίο τύπου δηλώνοντας πως το Ρέθυμνο είναι πανέτοιμο για την κακοκαιρία.

Οι κάτοικοι των γύρω περιοχών ζουν επίσης στο Ρέθυμνο. Δε χρειάζεται να πλημμυρίζει το κέντρο της πόλης για να αναφερθούμε σε σοβαρά προβλήματα. Οι κάτοικοι απαιτούν λύσεις, απαιτούν να νιώθουν την ασφάλεια που θα έπρεπε και ζητούν τα γίνουν τα απαραίτητα έργα σωστά ώστε να μην επαναληφθεί αυτή η κατάσταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πατήρ Ευμένιος τόνισε στα Παραπολιτικά Κρήτης πως δεν έγιναν αναχώματα στην παραλία, με αποτέλεσμα τα νερά να περνούν κατά τόνους προς τα μέσα.

Ευχόμαστε να βρεθεί άμεσα λύση, να μη χρειαστεί κανείς ιατρική βοήθεια όσο ο δρόμος δεν είναι προσβάσιμος και στις επόμενες βροχές να μη μένουν άνθρωποι εγκλωβισμένοι και πλημμυρισμένοι λόγω ελλείψεων τεχνικής φύσεως.

Αλκυόνη Χριστοδουλάκη