Όλα τα Νέα

Ρέθυμνο: Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι

201

Την εκδήλωση διαμαρτυρίας οργάνωσε το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρεθύμνου σε συνεργασία με τα Σωματεία Ξενοδοχοϋπαλλήλων όλης της Κρήτης, αλλά και της Ομοσπονδίας Επισιτισμού Τουρισμού, που πλήττονται από την πανδημία COVID-19. Στόχος της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου και της πορείας που ακολούθησε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ήταν η προβολή των κάτωθι αιτημάτων:

“Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι Ζ Η Τ Α Μ Ε :

α) Την καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους για όσο διάστημα δεν απασχοληθούν από τους εργοδότες τους λόγω αναστολής της σύμβασης εργασίας τους

β) Την κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό της ασφαλιστικής δαπάνης εργοδότη και εργαζομένου ,

γ) έκπτωση ενοικίου πρώτης κατοικίας, πάγωμα δανειακών οφειλών και τραπεζικών απαιτήσεων.

δ) Την προστασία των θέσεων εργασίας για το έτος 2021 με βάση την ανασταλείσα, ή όπως άλλως λειτουργούσα σύμβαση κατά την τουριστική περίοδο του 2019

ε ) εξειδίκευση μέτρων υγείας και ασφάλειας της εργασίας στα ξενοδοχεία.

Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΤΩΡΑ ΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ
ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΙΚΩΝ
ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΑ 50 ΑΠΟ 100
ΚΑΛΥΨΗ 100% ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΜΑΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ.
ΝΑ ΜΗΝ ΛΗΦΘΕΙ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟ 2020 ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ .
ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ .
Καλούμε την κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία να ασχοληθούν με τα προβλήματα μας διευκρινίζοντας ότι:

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι των εποχικώς λειτουργούντων ξενοδοχείων και οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως άνεργοι, αλλά ως εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις, των οποίων ανεστάλη η λειτουργία με απόφαση δημόσιας αρχής ή επιχειρήσεων, που επλήγησαν σοβαρά από την πανδημία του κορωνοΐου COVID – 19 .

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ”

ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ρεθύμνου συμμερίζεται την αγωνία, συμπαραστέκεται στον αγώνα των εποχιακά εργαζομένων ξενοδοχοϋπαλλήλων και γενικά των εργαζομένων στον τουρισμό-επισιτισμό και όλων όσων πλήττονται από την πανδημία του COVID-19. Για το λόγο αυτό συμμετείχε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας και σε ανακοίνωση της τόνιζε μεταξύ άλλων τα εξής: “Καλούμε την Κυβέρνηση να σκύψει πάνω στα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται για τους εποχιακά εργαζόμενους και να δώσει άμεσα λύσεις που θα διασφαλίζουν πλήρως τα οικονομικά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων και όλων των εργαζομένων που πλήττονται από την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού. Οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της χώρας έχουν πληρώσει ακριβά την οικονομική κρίση, δεν θα πληρώσουν και την υγειονομική !!”