Όλα τα Νέα

Ρέθυμνο: Συγκλονιστικές στιγμές στη δίκη για το θάνατο του τετράχρονου Διονύση

Η δίκη συνεχίζεται στις 20 Μαρτίου με τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης

3.079
Τέσσερις παιδίατροι στο Ρέθυμνο, κατηγορούνται για «ανθρωποκτονία από αμέλεια», για την υπόθεση του θανάτου του τετράχρονου Διονύση. Πρόκειται για γιατρούς του ΕΣΥ και ιδιώτες.

Το γεγονός συνέβη τον Μάιο του 2014, όταν ο τετράχρονος Διονύσης παρουσίασε συμπτώματα πυρετού. Οι γονείς πολύ ανήσυχοι, ζήτησαν τη βοήθεια συνολικά εννέα γιατρών.
Εφτά από το Νοσοκομείο Ρεθύμνου και δύο ιδιώτες. Γνωμάτευσαν γαστρεντερίτιδα και αμυγδαλίτιδα! Και όμως ο Διονύσης έχασε τη ζωή του και οι γιατροί παρά τις τεράστιες προσπάθειες, δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν.

Οι ιατροδικαστές δεν κατάφεραν να αποφασίσουν οριστικά για την αιτία θανάτου του μικρού. Αποφάνθηκαν ότι δεν υπάρχει αιτία θανάτου! Τελικά όμως 4 γιατροί κατηγορήθηκαν για «ανθρωποκτονία από αμέλεια».

Οι γονείς κατηγορούν τους γιατρούς για την ανικανότητά τους να γνωματεύσουν την ασθένεια του τετράχρονου παρά του ότι τον εξέταζαν επί αρκετές ημέρες.
Οι γιατροί του ΕΣΥ Ρεθύμνου από την πρώτη στιγμή συμπαραστάθηκαν στους συναδέλφους τους με ανακοινώσεις και στάσεις εργασίας:
«Με σκοπό τα μέλη της να παραβρεθούν στο Δικαστικό Μέγαρο και να συμπαρασταθούν στους συναδέλφους της παιδιατρικής κλινικής που παραπέμφθηκαν σε δίκη, ενώ ασκούσαν με σεβασμό και τιμή την ιατρική πράξη»

Η δίκη συνεχίστηκε σήμερα και στη δικαστική αίθουσα εκτυλίχθηκαν δραματικές σκηνές, ενώ ισχυρή ήταν και η παρουσία της Αστυνομίας για λόγους προληπτικούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μητέρα του τετράχρονου δεν μπόρεσε να σταθεί όρθια κατά τη διάρκεια των καταθέσεων και υποβοηθούμενη αποχώρησε, ενώ για λίγο διακόπηκε η συνεδρίαση. Ο πατέρας πραγματικά συντετριμμένος έδειχνε να μην έχει ακόμα πιστέψει πόσο σκληρά και άδικα τον χτύπησε η μοίρα ….

Η γιαγιά στην κατάθεσή της, αναφέρθηκε στη στιγμή που «έφυγε» ο μικρός Διονύσης. Όταν άκουσε την κόρη της να ουρλιάζει, ενώ η ίδια είχε ξαπλώσει σε διπλανό κρεβάτι, αφού της είχε ανέβει η πίεση. Τότε συνειδητοποίησε ότι ο μικρός είχε φύγει.

Η βρεφονηπιοκόμος αναφέρθηκε με λυγμούς στην αγάπη που έτρεφε για τον Διονύση και πόσο κατέρρευσε όταν «εκείνη την ημέρα» του μιλούσε και ο μικρός δεν αντιδρούσε καθόλου στις ικεσίες της να σηκωθεί και να της μιλήσει.

Ο υπάλληλος από το γραφείο τελετών αναφέρθηκε σε μαρτυρία νεκροτόμου, που συμμετείχε στην ιατροδικαστική εξέταση, σύμφωνα με τον οποίο το παιδάκι είχε πλημμυρίσει από πύον από το λαιμό και κάτω!

Η δίκη διεκόπη και πρόκειται να συνεχιστεί στις 20 Μαρτίου με τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης.

/Παραπολιτικά Κρήτης/