Ρέθυμνο: Συμπαράσταση Εργατικού Κέντρου προς Συμβασιούχους Καθαριότητας

Με ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου εκφράζει τη συμπαράσταση του στους εργαζόμενους συμβασιούχους της καθαριότητας στο Ρέθυμνο., με ανακοίνωση – αίτημα προς το Δήμο Ρεθύμνου.

«Η Διοίκηση του Κέντρου μας συμπαραστέκεται και στηρίζει, με κάθε τρόπο, τον αγώνα των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου Ρεθύμνης, που από τα ξημερώματα της Τρίτης έχουν κάνει ΚΑΤΑΛΗΨΗ των εγκαταστάσεων στη μάντρα του Δήμου και αγωνίζονται για την μονιμοποίησή τους, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Είναι ανάγκη ο Δήμος και το Δημοτικό Συμβούλιο να υποστηρίξουν, μέχρι τέλους, τους εργαζόμενους και να έρθουν να συναινέσουν στο Δικαστήριο που θα γίνει στις 29 Μαρτίου, σύμφωνα με τα όσα έχουν αποφασιστεί, τόσο στο ψήφισμα του Δ.Σ. της 24ης -5-2017, όσο και στην σχετική ομόφωνη απόφασή του της 26ης – 6-2017, όπου αναγνωρίζεται ότι όλοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου και είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία του δημοτικού συστήματος.

Η κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών είναι συνεχής και δεν είναι δυνατόν ο Δήμος να βάζει καταληκτική ημερομηνία σ΄ αυτό το θέμα, όταν παρίσταται στις δικαστικές διαδικασίες που έχουν κινήσει οι εργαζόμενοι διεκδικώντας την μονιμοποίησή τους!

Ο εμπαιγμός της Κυβέρνησης με την σχεδόν ανύπαρκτη πριμοδότησή τους στη σχετική προκήρυξη για την πρόσληψη μονίμων στην καθαριότητα, άφησε εκτός διαδικασίας τη συντριπτική πλειοψηφία των συμβασιούχων, οι οποίοι αν και εργάζονται επί πολλά χρόνια, τώρα οδηγούνται στην ανεργία και την απόγνωση.

Για τους λόγους αυτούς καλούμε το Δήμο και το Δημοτικό Συμβούλιο να ζητήσουν από την Κυβέρνηση, όπως έχει ζητήσει και το Συνδικαλιστικό Κίνημα, να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση ώστε να μετατραπούν οι συμβάσεις των εργαζομένων όλης της χώρας σε συμβάσεις αορίστου χρόνου για να δοθεί, επιτέλους, τέλος στην ομηρία και την ανασφάλειά τους».

Τα σχόλια είναι κλειστά.