Όλα τα Νέα

Ρέθυμνο : Συνεδρίασε χτες το ΣΟΠΠ της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης για τις πυρκαγιές

74

Συνεδρίασε χθες εκτάκτως το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προ-στασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, μετά απο αίτημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου .Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν ο Δασοπυροσβεστικος μηχανισμος ,η επικαιροποίηση των δράσεων πρόληψης, καθώς και η αποτίμηση της έως τώρα πορείας της αντιπυρικής περιόδου.

Στην συνεδρίαση η οποία έγινε υπό της προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κας Μαρίας Λιονή, συμμετείχαν εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου, της Αστυνομικής Δ/νσης Ρεθύμνου, του Λ/Σ – ΕΛ/ΑΚΤ Ρεθύμνου, του Στρατού, των Δήμων, της ΔΕΔΔΗΕ, της Διεύθυνσης Δασών, εθελοντικές οργανώσεις, καθώς και λοιπών φορέων που εμπλέκονται στο έργο πρόληψης και αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών.
Αναλύθηκαν τα έως τώρα ληφθέντα μέτρα πρόληψης και καταστολής των πυρκαγιών και αποφασίστηκαν τρόποι ενίσχυσής τους για το υπόλοιπο της αντιπυρικής περιόδου.
Από την αποτίμηση της συνεδρίασης, διαπιστώθηκε ότι οι εμπλεκόμενοι φορείς γνωρί-ζουν το ρόλο τους τόσο στην πρόληψη όσο και στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, και είναι έτοιμοι να συνδράμουν στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με μεγάλη αποτελε-σματικότητα. Δεδομένων των καιρικών συνθηκών, απαιτείται όχι εφησυχασμός άλλα αυξημένη επαγρύπνηση και εγρήγορση, καθώς τα έως τώρα ικανοποιητικά στοιχεία για το νομό Ρεθύ-μνου μπορούν να ανατραπούν πλήρως, εφόσον εκδηλωθεί μια σημαντική δασική πυρκαγιά