Ρέθυμνο : Τα Σωματεία των Συνταξιούχων καταδικάζει την επίθεση των Τούρκων κατά της Συρίας

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΑΓΚΡΗΤΙΑΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ της 11-10-2019

Οι συνταξιούχοι της Κρήτης που πήραμε μέρος μαζικά και αγωνιστικά στο Παγκρήτιο Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Παρασκευή 11 Οκτώβρη 2019 στο Ρέθυμνο,

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ: Τη βάρβαρη εισβολή της Τουρκίας και τη σφαγή των αμάχων και των γυναικόπαιδων στη Συρία και ζητάμε τον άμεσο τερματισμό της αιματοχυσίας.

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ: Την πλήρη αντίθεσή μας και καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες και αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων σε βάρος των συνταξιούχων, σε βάρος της εργατικής τάξης, σε βάρος των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων της κοινωνίας μας.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ:
Συνεχίζουμε αποφασιστικά, μαζικά και αδιάκοπα, τον αγώνα για τα δίκαια αιτήματά μας, για την προστασία των κατακτημένων με αγώνες και θυσίες δικαιωμάτων μας,

Συνεχίζουμε να παλεύουμε, συνεχίζουμε να διεκδικούμε και να απαιτούμε:

• Την άμεση επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα του 2012 με κατώτερη σύνταξη στα 650 ευρώ, χωρίς επανυπολογισμούς και προσωπικές διαφορές, με παράλληλη κατάργηση του νόμου «Κατρούγκαλου» και όλων των αντιασφαλιστικών, αντικοινωνικών και αντεργατικών Νόμων.

• Την άμεση επιστροφή των παράνομων περικοπών και των δώρων όλων των συντάξεων, αναδρομικά από το 2013 μέχρι σήμερα, χωρίς αιτήσεις, προαπαιτούμενα και δικαστήρια.

• Άμεση κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.
• Αύξηση του αφορολόγητου στις 12.000 ευρώ.
• Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, δημόσια δωρεάν υγεία για όλους.
• Την εφαρμογή κατάλληλων πολιτικών που θα ικανοποιούν πλήρως τις σύγχρονες ανάγκες του λαού μας.

Εξουσιοδοτούμε τη Διοίκηση της ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ρεθύμνου να προωθήσει το ψήφισμα στον Πρωθυπουργό, στους αρμόδιους Υπουργούς και στα Μ.Μ.Ε. της Κρήτης.

Ρέθυμνο, 11-10-2019
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.