Ρέθυμνο: Το Μπαλί Μυλοποτάμου επισκέφθηκε η Φώφη Γεννηματά

Περιοδεία στην Κρήτη πραγματοποιεί η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. Σήμερα η κ Γεννηματά βρέθηκε στο Μπαλί του Μυλοποτάμου για να δει από κοντά τα προβλήματα από την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών ενώ νωρίτερα είχε επισκεφθεί το μνημείο Ολοκαυτώματος Ανωγείων από όπου δήλωσε ότι το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται στην πρώτη γραμμή διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων.

Ειδικά για τις καταστροφές στο Μπαλί Μυλοποτάμου δήλωσε:

“Η κυβέρνηση πρέπει να δείξει την πολιτική βούληση και πρέπει να ορίσει συντονιστή Υπουργό για να λύσει όλα τα προβλήματα, που δημιουργούνται με τις υπηρεσίες, τους οργανισμούς και τις διαδικασίες, που είναι πάρα πολλά. Εάν δεν το κάνει τώρα, σε λίγες μέρες θα παλεύουν οι άνθρωποι μόνοι.

Εμείς θα είμαστε εδώ, θα παρακολουθούμε από κοντά και μέσα από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο θα κάνουμε ότι μπορούμε για να μην μείνουν μόνοι τους οι κάτοικοι της Κρήτης σε αυτή την περιπέτεια…”

Από τα Ανώγεια αναφέρθηκε στις καταστροφές που συνέβησαν στην Κρήτη από την πρόσφατη κακοκαιρία αλλά και στη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων:

«Είναι άλλο να στο περιγράφουν και άλλο να βλέπεις με τα μάτια σου αυτή την υπέροχη παραλία, που τη γνωρίσαμε όλοι και την αμμουδιά και τα καταγάλανα νερά της, να είναι σε αυτή την κατάσταση», τόνισε η κυρία Γεννηματά επαναλαμβάνοντας ότι θα κατατεθεί τροπολογία για να αντιμετωπιστούν γραφειοκρατικές διαδικασίες και εμπόδια. «Αυτό που έχει σημασία είναι να μην παλεύουν οι κάτοικοι μόνοι τους, οι δήμαρχοι και η περιφέρεια. Η κυβέρνηση πρέπει να δείξει την πολιτική βούληση και πρέπει να ορίσει συντονιστή Υπουργό για να λύσει όλα τα προβλήματα, που δημιουργούνται με τις υπηρεσίες, τους οργανισμούς και τις διαδικασίες, που είναι πάρα πολλά», επεσήμανε.

«Το Κίνημα Αλλαγής είναι στην πρώτη γραμμή για τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων» τόνισε νωρίτερα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, κατά την επίσκεψή της στο Μνημείο Ολοκαυτώματος Ανωγείων.

«Και δεν μπορεί παρά το μυαλό μου να πηγαίνει στο μεγάλο Ανδρέα Παπανδρέου, τον ιδρυτή της παράταξης μας, που ίσως ήταν η τελευταία του πολιτική πράξη η εντολή του, έτσι ώστε το ελληνικό κράτος επίσημα να διεκδικήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις» είπε και πρόσθεσε «Σε αυτόν ακριβώς το δρόμο, σε αυτή την κατεύθυνση το Κίνημα Αλλαγής πορεύεται και σήμερα. Είμαστε στο πλευρό των ανθρώπων που αγωνίζονται. Συναντιόμαστε διαρκώς μαζί τους. Είναι εν ζωή παλιοί αγωνιστές, αλλά και νεότεροι άνθρωποι, που πιστεύουν σε αυτή την προσπάθεια».

Η Φώφη Γεννηματά που επισκέφθηκε σήμερα τα Ανώγεια αναφέρθηκε στους αγώνες για την ελευθερία των Ανωγειανών λέγοντας «σε τούτο δω το μέρος, μπροστά σε αυτό το μνημείο, δεν μπορεί παρά το μυαλό όλων μας να πάει σε ώρες μαρτυρικές, στον αγώνα των Ανωγειανών για την ελευθερία και απέναντι στο ναζισμό, αλλά και όλα τα προηγούμενα χρόνια. Φόρο τιμής σε όσους χάθηκαν, σε όσους αγωνίστηκαν για να μπορούμε να ζούμε εμείς ελεύθερα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.