Ρέθυμνο : Το ΠΑΜΕ Ρεθύμνου συμμετέχει στην απεργία

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 24/9 ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10 πμ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΚΟΥΠΑ ΠΟΥ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΣΥΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟ ΓΥΨΟ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΟΤΙ ΑΦΗΣΕ ΟΡΘΙΟ Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ!!

Ο “αναπτυξιακός” νόμος που έφερε η κυβέρνηση, δίνει γη και ύδωρ στους “επενδυτές” και τσακίζει ότι απόμεινε από εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Επιχειρεί να βάλει στο γύψο τη συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση και να εξασφαλίσει τον απροκάλυπτο έλεγχο κυβέρνησης και εργοδοσίας στο συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων.

Μετά από 10 χρόνια κρίσης και τριών μνημονίων που σαν οδοστρωτήρας πέρασαν πάνω από τις ζωές μας και μας ανάγκασαν να πληρώσουμε την κρίση τους, έρχονται τώρα να μας χρεώσουν και το λογαριασμό της ανάπτυξής τους.

Το νομοσχέδιο προβλέπει:
 Το οριστικό ενταφιασμό των κλαδικών συμβάσεων. Για την όποια επέκταση τους προστίθεται και ο όρος για “τεκμηρίωση των επιπτώσεων στην ανταγωνιστικότητα του κλάδου”.
 Την ενίσχυση ξανά των ενώσεων προσώπων, που κατασκευάζει η εργοδοσία χωρίς ίχνος αντιπροσωπευτικότητας. Η σύμβαση που θα υπογράφουν θα υπερισχύει της κλαδικής. Να θυμίσουμε ότι πάνω από 1500 τέτοιες ενώσεις στήθηκαν από τους εργοδότες τα έτη 2012-2013 για να κατεβάσουν τους μισθούς στο ύψος του κατώτερου και τα 586 ευρώ.
 Τοπικές κλαδικές συμβάσεις που θα υπερισχύουν έναντι κλαδικών συμβάσεων. Δηλαδή ακόμα μεγαλύτερη μείωση των ήδη συμπιεσμένων άθλιων μισθών. Ο μέσος μισθός είχε επίσημα μειωθεί πάνω από 25%, τώρα θέλουν να τον πάνε ακόμα παρακάτω!
 Την θέσπιση “ηλεκτρονικού μητρώου” και καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις γενικές συνελεύσεις και απεργίες.
 Κατάργηση και του ελάχιστου δικαιώματος για μονομερή προσφυγη στον ΟΜΕΔ
 Συνυπευθυνότητα του εργαζόμενου για την μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, με αποτέλεσμα την μη αναγνώριση των ενσήμων!
 Υπονομεύει την πληρωμή της υπερωριακής απασχόλησης με το πλαφόν 12% που βάζει δήθεν για καταπολέμηση της μερικής απασχόλησης 
 Ορίζει τον Υπουργό Εργασίας ως “ανώτατο άρχοντα”, για να παρεμβαίνει όποτε αυτός νομίζει στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα. Δηλαδή ο Γ. Βρούτσης ο γνωστός υπουργός Εργασίας με τις γνωστές αντεργατικές περγαμηνές από την προηγούμενη θητεία του θα υπερβαίνει των καταστατικών των σωματείων, τις συλλογικές αποφάσεις τους για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, για απεργίες. Θα μας φακελώνει όπως νομίζει, θα δίνει τα στοιχεία των συνδικάτων όταν θέλει, θα απαγορεύει με εμπόδια την συλλογική δράση και τη λήψη αγωνιστικών αποφάσεων, θα μετατρέπει εν ολίγοις τα καταστατικά των σωματείων σε “κουρελόχαρτα” και τα σωματεία σε παραμάγαζα της κυβέρνησης και της εργοδοσίας.

 Θεσπίζει ηλεκτρονικό μητρώο και καθιερώνει ηλεκτρονική ψηφοφορία και με υπουργικές αποφάσεις θα καθορίζονται οι “λεπτομέρειες” που μόνο τέτοιες δεν είναι. Δηλαδή κάθε θέμα σχετικά με την δημιουργία του Μητρώου και τι στοιχεία θα περιλαμβάνει, τη δημοσιότητα αυτών των στοιχείων, κάθε τεχνική λεπτομέρεια, που θα χορηγούνται αυτές οι πληροφορίες, τους όρους προστασίας αυτών των ευαίσθητων δεδομένων.

Πήραν φόρα από τον απεργοκτόνο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και το αντεργατικό του πλαίσιο και νομίζουν ότι θα σαρώσουν τα πάντα.

Καταγγέλλουμε τη συνδικαλιστική μαφία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και την πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου. Για άλλη μια φορά προσπάθησαν να σιγοντάρουν την κυβέρνηση στον αντεργατικό της οίστρο, δηλώνοντας αρχικά πως «δεν θα βιαστούν να κρίνουν την κυβέρνηση». Όταν είδαν εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις να αποφασίζουν την απεργία στις 24/9 άρχισαν το γνωστό παιγνίδι των διαφορετικών ημερομηνιών με ολοφάνερο πλέον στόχο την διασπορά της σύγχυσης και της διάσπασης στους εργαζόμενους για να διευκολύνουν για άλλη μια φορά την κυβέρνηση και την εργοδοσία.

Καλούμε κάθε σωματείο, φορέα, κάθε συνδικαλιστή, κάθε εργαζόμενο αλλά και όλο τον λαό συνολικά, να μην αφήσει την κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους να βάλουν τα συνδικάτα και τους αγώνες σε γύψο. Απαντάμε μαζικά, ταξικά, διεκδικώντας σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, σύγχρονα δικαιώματα!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 24/9 10 πμ

Τα σχόλια είναι κλειστά.