Όλα τα Νέα

Ρόδος: Τουρίστας πλήρωσε 130 ευρώ για… καθαρισμό αυτιών

261

Ως κραυγαλέο κρούσμα εκμετάλλευσης τουρίστα μπορεί να εκληφθεί το γεγονός ότι ένας 78χρονος Ελληνοφινλανδός, ο οποίος βρίσκεται στη Ρόδο για διακοπές με την σύζυγο και τα παιδιά του, κλήθηκε να πληρώσει σε ιατρικό κέντρο 130 ευρώ για… καθαρισμό αυτιών.

Ο 78χρονος απευθύνθηκε στο ιατρικό κέντρο για καθαρισμό των αυτιών του, αφού τα ένιωθε βουλωμένα λόγω ευαισθησίας που έχει στο θαλασσινό νερό.

Εκεί, σύμφωνα με την ιστοσελίδα dimokratiki.gr, αφού ο θεράπων ιατρός προέβη σε καθαρισμό των αυτιών του, τον παρέπεμψε στη γραμματεία, όπου τον χρέωσαν 130 ευρώ και του χορήγησαν σχετική απόδειξη για τις υπηρεσίες τους.

Ο ίδιος ο… παθών, μιλώντας στην «Δημοκρατική» τόνισε ότι δεν θα υποβάλει την δαπάνη στον ασφαλιστικό του φορέα στην Φινλανδία, καθώς κάτι τέτοιο θα ισοτιμούσε με κλοπή των αποθεματικών του.

«Χρυσά» καλαμάρια και αναψυκτικά

Αντίστοιχο σκηνικό είχε παρουσιαστεί και στη Μύκονο με περιστατικό με πανάκριβα καλαμαράκια.

Τη δυσάρεστη εμπειρία του σε εστιατόριο της Μυκόνου, όπου υποχρεώθηκε να καταβάλει 591 ευρώ για έξι μερίδες καλαμαράκια, περιγράφει ο Αμερικανός τουρίστας που δημοσιοποίησε το ποσό που πλήρωσε στο tripadvisor.

Ο Φρανσίσκο Τεγιάδα ανήρτησε την απόδειξη με το εξωφρενικό ποσό που κλήθηκε να πληρώσει εκείνος και η παρέα του, για ένα γεύμα σε παραλιακό εστιατόριο στην παραλία Πλατύς Γιαλός της Μυκόνου.

Το περιστατικό έκανε το γύρο του διαδικτύου, φέρνοντας στη δημοσιότητα περισσότερες καταγγελίες τουριστών για το συγκεκριμένο εστιατόριο που χρέωνε μεταξύ άλλων δέκα ευρώ για έναν διπλό ελληνικό καφέ και 15 ευρώ για ένα αναψυκτικό.

Τη «δόξα» της Μυκόνου, όπου τουρίστες υποχρεώθηκαν να πληρώσουν τα μαλλιά της κεφαλής τους για έξι μερίδες καλαμαράκια, φαίνεται ότι ζήλεψε καταστηματάρχης της Ρόδου ο οποίος χρέωσε ένα γκρουπ Βρετανών τουριστών με 82 ευρώ για 8 αναψυκτικά, μεταξύ των οποίων και ένα μιλκσέικ αξίας… 14 ευρώ.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε καφετέρια στην παλιά πόλη και καταγγέλθηκε από τη Βίκι Σκοτ, η οποία ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook τη δυσάρεστη εμπειρία που βίωσε στην πρωτεύουσα της Δωδεκανήσου.

Όπως περιγράφει η ίδια «πήγαμε σε εστιατόριο στην παλιά πόλη για ένα ποτό. Ο λογαριασμός για 8 αναψυκτικά ήταν 82 ευρώ – 14 ευρώ για ένα μιλκσέικ!».

Όταν η ίδια διαμαρτυρήθηκε, ο καταστηματάρχης της απάντησε «σας ευχαριστώ κυρία».