Σάλος στο Ναύπλιο: Οργάνωσαν «πάρτι βλασφημίας» παραμονή Χριστουγέννων. Απειλητικά μηνύματα δέχονται οι διοργανωτές

Η αφίσα που επέλεξαν οι διοργανωτές του πάρτι στο Ναύπλιο δείχνει τον Χριστό μακιγιαρισμένο και με σκουλαρίκια.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει μια αφίσα που προσκαλούσε τον κόσμο σε πάρτι «βλασφημίας» παραμονή των Χριστουγέννων 24 Δεκεμβρίου και που διοργάνωσε μπαρ στο Ναύπλιο.

Η αφίσα που επέλεξαν οι διοργανωτές του πάρτι δείχνει τον Χριστό μακιγιαρισμένο με σκουλαρίκια και το κείμενο που συνόδευε την εκδήλωση στα social media έγραφε:

Δείτε την εικόνα της αφίσας:

Για το συγκεκριμένο πάρτι ανάμεσα σε αυτούς που αντέδρασαν έντονα ήταν και ο εφημέριος του Ιερού Ναού Γενεσίου της Θεοτόκου π. Διονύσιος Ταμπάκης, ο οποίος είχε φραστική αντιπαράθεση με τους διοργανωτές.

Απειλητικά μηνύματα δέχονται οι διοργανωτές του πάρτι

Την φραστική αντιπαράθεση με τον πάτερ Διονύσιο σχολίασαν και οι διοργανωτές του μπαρ μέσω της επίσημης σελίδας του μπαρ στο Facebook.

«Ο πάτερ Διονύσιος ασχολήθηκε με την εικόνα του μακιγιαρισμένου Χριστού, αλλά για την προηγούμενη μας ανάρτηση σχετικά με τα είδη πρώτης ανάγκης για τα βρέφη των φυλακών Θήβας ούτε λόγος», ανέφεραν μεταξύ άλλων στην ανάρτησή τους.

Σημειώνεται πως το μαγαζί προχώρησε και σε δεύτερη δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου τονίζει πως δέχεται απειλητικά τηλεφωνήματα.

«Οι καλοί χριστιανοί που θίχτηκαν για το κραγιόν στον Ιησού, τηλεφωνούν και απειλούν ότι θα μας σκοτώσουν και θα μας κάψουν. Το λιντσάρισμα άλλωστε από χριστιανούς και νοικοκυραίους είναι πολύ της μόδας σε αυτή τη χώρα», αναφέρουν οι διοργανωτές.

Το θέμα πάντως κάνει ήδη τον γύρο του Διαδικτύου με τους χρήστες να εκφράζουν την άποψη τους για την αφίσα, αλλά και για την θεματική του πάρτι, το οποίο ονομάστηκε…. πάρτι βλασφημίας.

Στην πρώτη πεντάδα των top trends στο Twitter βρίσκεται από το πρωί το hashtag #Xριστός, ενώ πολλά είναι τα σχόλια και στην σελίδα του μπαρ στο Facebook.

Ενδεικτικά μερικά σχόλια από τα social media:

  • Σεβασμός στην διαφορετικότητα, όποια κι αν είναι αυτή.
  • Όπως απαιτείται σεβασμό απ’ τους άλλους, έτσι και σεις πρέπει να σέβεστε τους άλλους ακόμα κι αν είναι τόσο διαφορετικοί από εσάς.
  • Νεαρέ υπάρχουν άνθρωποι σαν έμενα που δεν πιστεύουν, κάλως και δικαίωμα μας!όμως μην προσβάλλεις την πίστη του άλλου!οποία και να είναι αυτί!
  • ΣΚΑΝΤΖΟ ΧΟΙΡΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΣΟΥ ΤΗ ΖΩΗ …. ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ …? ΣΕ ΤΡΥΠΕΣ …..ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΣΤΗ ΖΩΗ…
  • ΡΌΔΑ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΕΙ…. ΟΙ ΆΠΙΣΤΟΙ ΘΑ.. ΤΙΜΩΡΗΘΟΎΝ ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΙΘΟΎΝ ΑΠΌ ΤΟ ΘΕΟ… ΚΑΛΆ ΧΡΙΣΤΟΎΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΉ ΚΑΡΔΙΆ! 1!1!!1
  • Απλά ας εξηγήσει κάποιος το χιούμορ αυτού του post-εικονας… Γιατί δεν μπορώ να το καταλάβω.. Διαθέτω χιούμορ μέχρι καφρίλας… Να συμπληρώσω πως αν και agnostic, δεν θα μου άρεσε να έβλεπα τέτοια φώτο οποιουδήποτε religious «αγιοποιημενου» ατόμου… Όσο για τον πάτερ Διονύσιο, ας κοιτάζει τη δουλειά του…