Όλα τα Νέα

«Σχεδίαζαν πολύ καιρό τη δολοφονία του 39χρονου πατέρα»

308

Για προσχεδιασμένη δολοφονία κάνει λόγο το Δικαστικό Συμβούλιο Ηρακλείου στην υπόθεση  του 39χρονου Ιάκωβου Εμμανουήλ, το πτώμα του οποίου βρέθηκε πεταμένο σε βάλτο, στην περιοχή της Ροδιάς.

 

Είναι πραγματικά συγκλονιστικά τα όσα περιγράφονται στο παραπεμπτικό βούλευμα το οποίο είναι κόλαφος και για τους τέσσερις κατηγορούμενους.

Τον συνεταίρο του θύματος, την τότε φίλη του και δύο ακόμα νεαρούς, τον φερόμενο ως Ανωγειανό και τον «μποξέρ».

Ο τελευταίος μάλιστα ως ειδικός στις πολεμικές τέχνες έκανε ταξίδι-αστραπή από την Αθήνα προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο εξόντωσης του 39χρονου.

Το Δικαστικό Συμβούλιο υιοθετεί πλήρως την διεξοδική πολυσέλιδη πρόταση του εισαγγελέα κ. Ευστάθιου Θεοφανίδη, ο οποίος αξιολογώντας τα στοιχεία της δικογραφίας συνθέτει το παζλ των όσων  εκτυλίχθηκαν τη μοιραία ημέρα της δολοφονίας του άτυχου άνδρα, που επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί ως «εξαφάνιση», προσδιορίζει τον ρόλο που κατά την κρίση του διαδραμάτισε ο καθένας από τους τέσσερις, το πώς κατάφεραν να «παγιδεύσουν» το θύμα, πώς  ξεφορτώθηκαν το πτώμα αλλά και τις κινήσεις που έκαναν στην συνέχεια οι εμπλεκόμενοι για να καλύψουν τα ίχνη τους και να αποπροσανατολίσουν τις Αρχές.

Είναι εντυπωσιακό ότι ο συνέταιρος επιστρέφοντας στο σπίτι με την φίλη του  άλλαξε ρούχα και έπλυνε αυτά που φορούσε προκειμένου να αποβάλει τυχόν λεκέδες και υπολείμματα αίματος, χώματος και λάσπης από την περιοχή.

Πήρε τα παπούτσια του και τα πέταξε σε κάδο απορριμμάτων μακριά από την οικία του και συγκεκριμένα σε κάδο απορριμμάτων πίσω από τα Δικαστήρια.

Το ίδιο βράδυ πήγαν για φαγητό στο πατρικό της συντρόφου του.

Φουλ κοινωνικότητα επέδειξαν και την επόμενη ημέρα, ανήμερα των Θεοφανίων, με κοινωνική επίσκεψη σε άλλο συγγενικό σπίτι ενώ το απόγευμα βγήκαν για καφέ και φαγητό.

Αναφέρεται επίσης ότι ο συνέταιρος έφθασε στο σημείο να τηλεφωνεί στο κινητό του θύματος δήθεν ότι τον αναζητούσε για να καταγραφούν οι κλήσεις του, να τηλεφωνεί στους οικείους του 39χρονου στην Αθήνα και να τους προτρέπει  να ταξιδέψουν στην Κρήτη για να ερευνήσουν τι συνέβη στον άνθρωπό τους.

Για τον εισαγγελικό λειτουργό η αλήθεια είναι ότι σχεδίαζαν πολύ καιρό πριν να βγάλουν από τη μέση τον Ιάκωβο Εμμανουήλ και το έπραξαν όταν τους δόθηκε η κατάλληλη ευκαιρία.

Ήταν ένα οργανωμένο σχέδιο με μέση, αρχή και τέλος.

Από την ερημική τοποθεσία όπου τον παρέσυραν, τον τρόπο μεταφοράς, τον τρόπο διαφυγής, τις μεταξύ τους συνεννοήσεις και συναντήσεις, τον τρόπο  απόκρυψης των ενοχοποιητικών στοιχείων.

Είναι ανατριχιαστικό ότι είχαν εφοδιαστεί μέχρι και αιθέρα για να τον χρησιμοποιήσουν στο θύμα.

Δεν αποδέχεται δηλαδή τους ισχυρισμούς που επικαλούνται ανά περίπτωση, ότι δεν ήξεραν, δεν συμμετείχαν στην δολοφονία, ότι αιφνιδιάστηκαν και μετατράπηκαν  σε αυτόπτες μάρτυρες.

Ανήμποροι να επέμβουν   ή ότι ο θάνατος του 39χρονου ήταν ατύχημα, η απρόσμενη τροπή ενός καβγά.

Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό όλοι ήξεραν και όλοι είχαν τον ρόλο τους στην υπόθεση της δολοφονίας και διατυπώνει την θέση ότι τα αποδεικτικά στοιχεία είναι συντριπτικά σε βάρος τους.

Μεταξύ άλλων στέκεται με ιδιαίτερη βαρύτητα στην έρευνα των αστυνομικών και στην συλλογή βιντεοληπτικού υλικού  από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων και οικιών της ευρύτερης περιοχής όπου βρέθηκε το πτώμα.

Καλύπτοντας περιμετρικά τις οδούς που οδηγούν στη συγκεκριμένη περιοχή, σε απόσταση περίπου δέκα χιλιομέτρων και το χρονικό διάστημα από την εξαφάνιση του θανόντα έως και το χρόνο που το όχημα του θανόντα εντοπίζεται εγκαταλελειμμένο στην περιοχή.

Από την επισκόπηση του οπτικού υλικού διαπιστώθηκε με βεβαιότητα ότι κατά το χρονικό διάστημα από 17:50 έως 18:04 ώρα της 5ης Ιανουαρίου (ημέρα της δολοφονίας)  το  αυτοκίνητο της φίλης του συνεταίρου  κινείται ταυτόχρονα και σε μικρή απόσταση με το  αυτοκίνητο του θανόντα, από το Ηράκλειο με κατεύθυνση προς Ροδιά και μέχρι το σημείο ανεύρεσης του πτώματος.

Έπειτα από μόλις δώδεκα λεπτά παραμονής στο σημείο, καταγράφεται και πάλι το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό της να επιστρέφει προς το Ηράκλειο ακολουθώντας την ίδια διαδρομή, όμως το αυτοκίνητο του θύματος δεν εμφανίζεται πουθενά να κινείται μέχρι και το χρόνο  που φέρεται να εντοπίζεται εγκαταλε λειμμένο, στην περιοχή ανεύρεσης του πτώματος.

patris.gr