Σε αναζήτηση εναλλακτικού χώρου για τη δημιουργία του ΣΜΑ οι κάτοικοι της περιοχής στα Τρία Μοναστήρια

Σε συνεννόηση με τους φορείς να βρεθεί μια βιώσιμη λύση ζητούν οι κάτοικοι της περιοχής

Έντονη παραμένει η ανησυχία και προβληματισμός στους κατοίκους της περιοχής στα Τρία Μοναστήρια για τη δημιουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην περιοχή τους. Σύμφωνα με τους ίδιους, «η δημιουργία ΣΜΑ σε κατοικημένη περιοχή, μία ανάσα από την πόλη όχι μόνο δεν θα επιφέρει λύση, αλλά αντίθετα θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα».

υπογράφει ο Νίκος Νεβεσκιώτης

Αυτές τις ανησυχίες τους επιδίωξαν να μεταφέρουν και στους αρμόδιους φορείς που βρέθηκαν την περασμένη Παρασκευή στο χώρο που σχεδιάζεται να δημιουργηθεί ο ΣΜΑ. Μια επιτόπια αυτοψία παρουσία του προέδρου του, κ. Χάρη Μαμουλάκη και μηχανικών του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ).

Το παρών  έδωσαν και εκπρόσωποι του Δήμου Ρεθύμνου – Στο χώρο βρέθηκε ο εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου Ρεθύμνου για θέματα καθαριότητας και περιβάλλοντος, κ. Στέλιος Σαμψών, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ, ο οποίος είναι και κάτοικος της περιοχής, κ. Βασίλης Θεοδωράκης, καθώς και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Θοδωρής Νίνος.

Με αυτές τις σκέψεις συναντήσαμε τον πρόεδρο του πολιτιστικού Συλλόγου, κ. Μιχάλη Καπετανάκη, το μέλος της σχετικής επιτροπής αναφορικά με το ΣΜΑ , κ. Χρήστο Παπαδοπετράκη, τον πρόεδρο του πολιτιστικού Συλλόγου στο Γάλλο, κ. Χάρη Καρέλα, καθώς και τον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου μικρού & μεγάλου Μετοχίου, κ. Ιάκωβο Διακουμάκη.

Μέσα από το μικρόφωνο των Παραπολιτικών Κρήτης 102,4 και την καθημερινή εκπομπή «Τα λέμε Όλα», με τον Παντελή Σπυριδάκη, ενημερωνόμαστε για όλες τις νεότερες κινήσεις των κατοίκων αναφορικά με τη δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην περιοχή.

 

Ένα απέραντο «σκουπιδαριό» χαρακτηρίζουν οι ίδιοι την περιοχή εκφράζοντας για ακόμα μια φορά τους φόβους και τις ενστάσεις τους παρουσία του εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου για θέματα καθαριότητας και περιβάλλοντος, Στέλιου Σαμψών.
Αυτοψία φορέων και ΕΣΔΑΚ στο χώρο που προορίζεται να δημιουργηθεί ο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων – Τι δεσμεύτηκε ο πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ, κ. Χάρης Μαμουλάκης
Τα συμπεράσματα, οι επόμενες κινήσεις και ο προγραμματισμός του Συλλόγου των κατοίκων της περιοχής ώστε να βρεθεί μια νόμιμη, μόνιμη και ικανοποιητική λύση για όλους και την πόλη μας.
Οι 700 κάτοικοι της περιοχής μετέφεραν τη δυσαρέσκειά τους για όλη αυτή την κατάσταση και δήλωσαν ότι δεν ανέχονται τον τρόπο λειτουργίας του Σταθμού Μεταφόρτωσης Ανακύκλωσης, την υποβάθμισή της περιοχής και την ασέβεια προς το Κοιμητήριο με το απέραντο σκουπιδαριό αποθήκευσης άχρηστων κάδων και υλικών του Δήμου

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Τα σχόλια είναι κλειστά.