Όλα τα Νέα

Σε εξέλιξη το πρώτο υπουργικό συμβούλιο – «Ο πρώτος που αξιολογείται είμαι εγώ» είπε ο Μητσοτάκης

203

Με την εισήγηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκίνησε  συνεδρίαση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου .

Ο κ. Μητσοτάκης στην αρχή της ομιλίας του ανέφερε ότι στα υπουργικά συμβούλια θα συζητάμε ελεύθερα χωρίς κάμερες και μικρόφωνα. «Καλούμαστε να κερδίσουμε ένα δύσκολο και ασύμμετρο πόλεμο. Αυτό της αλλαγής του μοντέλου διακυβέρνησης. Την παραγωγή άμεσου και ορατού αποτελέσματος για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη». Δρομολογούνται, είπε ο πρωθυπουργός,  δράσεις σε λίγες ημέρες που άλλοι ήθελαν μήνες για να υλοποιήσουν.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε στη συνέχεια ότι έχουμε το πολιτικό σχέδιο, έχουμε το κατάλληλο επιτελείο. «Αυτό σηματοδοτεί και η σύνθεση. Έμπειροι και νεότεροι, πολιτικοί και τεχνοκράτες σε μία δημιουργική σύνθεση» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Μας περιμένει όλους πολύ σκληρή δουλειά, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας να αλλάξουμε την Ελλάδα, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης.

Ζητήσαμε ισχυρή εντολή, οι πολίτες μάς της έδωσαν απλόχερα. Τώρα ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις Ελληνίδες και Έλληνες κάτω από ένα όραμα ευημερίας και προκοπής. Η δουλειά έχει ξεκινήσει, πρόσθεσε.

«Ο πρώτος που αξιολογείται είμαι εγώ»

Δεν έκρυψα, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης,  προεκλογικά τη φιλοδοξία μου η κυβέρνηση να λειτουργήσει ως καλοκουρδισμένη μηχανή. «Ο πρώτος ο οποίος αξιολογείται διαρκώς από τους πολίτες είμαι εγώ. Η Βουλή θα λειτουργήσει όλο το καλοκαίρι. Στις 17 ορκιζόμαστε, στις 18 η Βουλή θα ψηφίσει τον Κ. Τασούλα ως πρόεδρό της. Στις 20-22 Ιουλίου θα γίνουν προγραμματικές δηλώσεις, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Η εποχή του διχασμού, της ανούσιας πόλωσης τελείωσε στις 7 Ιουλίου. Θέλω να σας συγχαρώ με τον τρόπο που χειριστήκατε τις τελετές παράδοσης – παραλαβής, είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους υπουργούς.

Το πρώτο νομοσχέδιο

Την επόμενη ημέρα μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης θα κατατεθεί το πρώτο μας νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος και μία εβδομάδα μετά, το πρώτο φορολογικό με τις πρώτες μειώσεις φόρου. Θα αποκατασταθεί το κύρος της Δικαιοσύνης, επανέλαβε ο πρωθυπουργός.

Από νωρίς στα γραφεία τους οι υπουργοί

Πάντως οι περισσότεροι υπουργοί της κυβέρνησης έφτασαν στα υπουργεία τους από νωρίς το πρωί. Λίγο λεπτά μετά τις 7 το πρωί έφτασε στο υπουργείο Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ στις 7:34 έπιασε δουλειά στο υπουργείο Ανάπτυξης ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Στις 7:46 ο Βασίλης Κικίλιας μπήκε στο υπουργείο Υγείας ενώ μετά τις 8 σειρά είχε η η υφυπουργός Εργασίας για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου