Όλα τα Νέα

Σε μεταμόσχευση πνεύμονα υποβλήθηκε ο Νίκι Λάουντα

241

Ο 69χρονος Αυστριακός θρύλος της Formula 1 αναρρώνει στο Γενικό νοσοκομείο της Βιέννης μετά από μεταμόσχευση πνεύμονα.

Σύμφωνα με τo site ειδήσεων της Βιέννης, Oesterreich , ο ιδιοκτήτης της αεροπορικής εταιρείας LaudaMotion, υποτίμησε τα συμπτώματα γρίπης στην Ίμπιζα όπου έκανε διακοπές με την οικογένειά του.

Όταν η κατάστασή του επιδεινώθηκε, ο τριπλός παγκόσμιος πρωταθλητής επέστρεψε στην Αυστρία με το ιδιωτικό του αεροσκάφος.

Μετά από λίγες ημέρες στην εντατική, η κατάσταση του Λάουντα βελτιώθηκε σε σημείο που δικαιολογούσε τη μεταφορά του σε άλλο τμήμα.

Η κατάστασή του επιδεινώθηκε και υποβλήθηκε σε επέμβαση μεταμόσχευσης πνεύμονα. Στο παρελθόν είχε ήδη υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις νεφρού.

“Ο Νίκι Λάουντα αναρρώνει μετά από πετυχημένη μεταμόσχευση την οποία πραγματοποίησε ο Βάλτερ Κλεπέτκο, επικεφαλής του τμήματος της θωρακικής χειρουργικής, με τον Κόνραντ Χετζνέκερ.

Η οικογένεια ζητά από τον κόσμο να σεβαστεί τις ιδιωτικές της στιγμές και δεν θα κάνει άλλες δηλώσεις” αναφέρει η ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου της Βιέννης.

Την 1η Αυγούστου του 1976 ο οδηγός της Ferrari Νίκι Λάουντα είχε ένα τρομακτικό ατύχημα στην πίστα Nurburgring που παραλίγο να του κοστίσει την ζωή.

Εκτός από τα εμφανή στο πρόσωπο εγκαύματα είχε υποστεί και εσωτερικά εγκαύματα, στους πνεύμονες, από τα καυτά αέρια που εισέπνευσε.