Σε πλήρη ετοιμότητα οι αρχές για την υποδοχή της “Σοφίας” στην Κρήτη

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι αρμόδιες αρχές, τα Σώματα Ασφαλείας, η Περιφέρεια Κρήτης και οι δήμοι για την αντιμετώπιση των ενδεχόμενων προβλημάτων που θα προκαλέσει το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που ονομάστηκε από τους μετεωρολόγους “Σοφία”.

Σύμφωνα με τα όσα έχει προβλέψει ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας, οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες θα επηρεάσουν την Κρήτη με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις στους ορεινούς όγκους, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να χιονίσει ακόμη και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, το διαπεραστικό κρύο λόγω των αυξημένων ποσοστών υγρασίας στην ατμόσφαιρα και τς έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες που αρχικά θα εκδηλωθούν στα δυτικά του νησιού και κατόπιν θα μετακινηθούν – στη διάρκεια της ημέρας – ανατολικότερα.

Οι αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες λαμβάνουν μέτρα και στο πλαίσιο της προετοιμασίας αυτής απαγορεύτηκε προσωρινά η κυκλοφορία σε συγκεκριμένα σημεία του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης στον νομό Χανίων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης:

“Ανακοινώνεται ότι με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων καθώς και των εργασιών αποκατάστασης που πραγματοποιούνται από εκτεταμένη κατολίσθηση και την εξασφάλιση των ομαλών κυκλοφοριακών συνθηκών στο οδικό δίκτυο, θα ισχύσει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων σε σημεία του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης.

Συγκεκριμένα, από αύριο (05.01.2019) και ώρα 07.00, έως την Δευτέρα (07.01.2019) και ώρα 07.00, από την χιλιομετρική θέση 5,6 (ανισόπεδος κόμβος Γαλατά) έως την χιλιομετρική θέση 12,3 (ανισόπεδος κόμβος Πλατανιά) της Νέας Εθνικής Οδού Χανίων – Κισσάμου (περιοχή Δημοτικού Διαμερίσματος Σταλού) θα ισχύσει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα εκτρέπεται – διεξάγεται από τους ανισόπεδους κόμβους Γαλατά και Πλατανιά του Παλαιού Εθνικού Οδικού Δικτύου Χανίων – Κισσάμου”.

Τα σχόλια είναι κλειστά, αλλά Trackbacks και Pingbacks είναι ανοιχτά.