Όλα τα Νέα

Σε πολυτελές ξενοδοχείο μετατρέπεται η επιβλητική βίλα Μπλανς

211

Σε πολυτελές boutique hotel μετατρέπεται και επίσημα πλέον, ένα από τα χαρακτηριστικότερα κτήρια στην Χαλέπα. Ο λόγος για το κτήριο του παλιού Γαλλικού Προξενείου, γνωστό στους Χανιώτες ως “βίλα Μπλανς”.

Η αρχιτεκτονική μελέτη από γνωστό γραφείο των Χανίων είχε λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης πριν από περίπου ένα χρόνο
Πλέον, η υπηρεσία δόμησης του Δήμου Χανίων εξέδωσε προέγκριση στην εταιρεία ΖΕΠΟΣ ΕΠΕ για αποκατάσταση και επανάχρηση παλαιού γαλλικού προξενείου επί της οδού Μαυρογεννήδων 4-6 και μετατροπή του σε κατάλυμα πολυτελούς ξενοδοχείου. Η ιστορία

Το εμβληματικό κτήριο έχει ιστορία 150 περίπου χρόνων και χρονολογείται στα 1870. Είναι πετρόκτιστο, τριώροφο και διαθέτει μικρό υπόγειο και σοφίτα που χρησίμευε για τη διαμονή του προσωπικού. Η νότια αυλή χρησίμευε ως κήπος και η βορειοδυτική ως μαγειρείο – ξυλόφουρνος, ο οποίος σώζεται. Η είσοδος ήταν βοτσαλωτή από την βόρεια πλευρά.

Το κτήριο ήταν προίκα της κόρης του μηχανικού που το κατασκεύασε για τον γάμο της με τον Γάλλο πρόξενο, Πολ Μπλανς και λειτούργησε για δεκαετίες ως το Γαλλικό Προξενείο, λίγα μόλις μέτρα από το σπίτι του Ελευθερίου Βενιζέλου.

zarpanews.gr