Serial killer – Κύπρος: 52 ημέρες φρίκης, αγνοείται η 6χρονη Σιέρρα

Μετά από αδιάκοπες έρευνες των Αρχών στην Κόκκινη Λίμνη, εντοπίστηκε το πρωί της Τρίτης και η τρίτη βαλίτσα θανάτου, στην οποία βρισκόταν η σορός της 29χρονης Μαρικάρ Βαλντέζ Αργκιολά, που δολοφονήθηκε τον Δεκέμβριο του 2017, από τον 35χρονο κατά συρροή δολοφόνο.

Έχουν περάσει 52 ημέρες από την ημέρα που αποκαλύφθηκε η δολοφονική δράση του Νίκου Μεταξά και το θρίλερ για τον αριθμό των θυμάτων του συνεχίζεται.

Ο ίδιος έχει ομολογήσει 7 δολοφονίες και σήμερα εντοπίστηκε το 6 πτώμα.

Αναζητείται ακόμα η σορός της 6χρονης Σιέρρας και για αυτό οι έρευνες θα μεταφερθούν και θα επικεντρωθούν στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, όπου ο 35χρονος έχει ομολογήσει ότι πέταξε μετά την δολοφονία της.

Οι επίμονες έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη

Όπως μεταδίδει το reporter.com.cy, μετά από έρευνες στη δυτική πλευρά της λίμνης, την αντίθετη δηλαδή πλευρά, από αυτή που εντοπίστηκαν οι σοροί της 36χρονης Λίβια και της οκτάχρονης κορούλας της Έλενα Ναταλία, η ρομποτική κάμερα κατέγραψε αντικείμενο που ομοίαζε με τη βαλίτσα που έψαχναν οι Αρχές.

Αμέσως, δύτης καταδύθηκε στη λίμνη και με τη χρήση ειδικών διχτύων ανέσυρε το αντικείμενο.

Σήμανε συναγερμός και στο σημείο έσπευσαν τόσο ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Μάρκο Τράγκολα, όσο και ο Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης, καθώς επίσης και μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας.

Παράλληλα, στο σημείο έσπευσαν και οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα, Σοφοκλής Σοφοκλέους και Νικόλας Χαραλάμπους, οι οποίοι διενήργησαν αυτοψία επί της σορού.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από τα ευρήματα της αυτοψίας, διαφάνηκε ότι η σορός ήταν δεμένη και σε προχωρημένη αποσύνθεση, ενώ εντός της βαλίτσας βρέθηκαν κομμάτια από πλάκες πεζοδρομίου, τις οποίες τοποθέτησε προφανώς ο 35χρονος, για να βυθιστεί ευκολότερα η βαλίτσα στην Κόκκινη Λίμνη.

Μετά την αυτοψία, η σορός μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όπου θα διενεργηθεί η νεκροτομή για να διαφανούν τα ακριβή αίτια θανάτου αλλά και για να ληφθούν δείγματα για εξετάσεις DNA.

Υπενθυμίζεται ότι και στις άλλες δύο βαλίτσες που ανασύρθηκαν, υπήρχαν τσιμεντομπλόκ, με τον 35χρονο να υποδεικνύει στους ανακριτές το χώρο που τα εξασφάλισε.

«Αγριότητα, θηριωδία»

Ο Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης, με την άφιξη του στο σημείο, έτυχε ενημέρωσης για τις εξελίξεις, από τον Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκο Τράγκολα και στη συνέχεια ανέβηκε στη βάρκα που βρισκόταν η τρίτη βαλίτσα θανάτου.

Εμφανώς συγκλονισμένος με όσα αντίκρισε, ο Αρχηγός Αστυνομίας μονολογούσε πως, «πρώτη φορά στα 42 μου χρόνια στην Υπηρεσία, βλέπω αυτή την αγριότητα και θηριωδία. Πρωτοφανές αυτό που είδαμε».

Σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ο εντοπισμός της τρίτης βαλίτσας είναι μία πολύ σημαντική εξέλιξη στην υπό διερεύνηση υπόθεση».

Σημείωσε ακόμα ότι «θα ακολουθήσουν όλες οι έρευνες όσον αφορά στην εξακρίβωση της ταυτότητας, παρότι υπάρχουν κάποιες υποψίες αλλά δεν θα γίνουν άλλες αναφορές, όπως επίσης και λεπτομέρειες για το πώς έχει ανευρεθεί αυτή η σορός».

Οι σοροί που εντοπίστηκαν κατά σειρά είναι

-Μαρί Ρόουζ, 38 ετών από τις Φιλιππίνες. Η σορός της εντοπίστηκε στις 14 Απριλίου στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό.
-Αριάν Παλάνας, 28 ετών από τις Φιλιππίνες. Η σορός της εντοπίστηκε στις 20 Απριλίου στο φρεάτειο του μεταλλείου στο Μιτσερό.
-Κάχτα Ανού, 30 ετών από το Νεπάλ. Η σορός της εντοπίστηκε στις 25 Απριλίου σε πηγάδι στο πεδίο βολής της Ορούντας.
-Λίβια Μπουνέα, 36 ετών από τη Ρουμανία. Η σορός της εντοπίστηκε στις 28 Απριλίου μέσα σε βαλίτσα, στην Κόκκινη Λίμνη.
-Έλενα Μπουνέα, 8 ετών, από τη Ρουμανία. Κόρη της 36χρονης Λίβιας. Η σορός της εντοπίστηκε στις 5 Μαΐου, μέσα σε ταξιδιωτική τσάντα, επίσης στην Κόκκινη Λίμνη.
-Μαρικάρ Βαλντέζ Αργκιολά, 29 ετών από τις Φιλιππίνες. Η σορός της εντοπίστηκε το πρωί, μέσα σε ταξιδιωτική βαλίτσα, στην Κόκκινη Λίμνη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.