Όλα τα Νέα

Σήμα κινδύνου για την Creta Farms

318
Το σφράγισμα επιταγών πολλών εκατομμυρίων ευρώ και η μαζική έκδοση διαταγών πληρωμής προμηνύουν πλήρη κατάρρευση της Creta Farms, σύμφωνα με προειδοποιητική επιστολή του Κωνσταντίνου Δομαζάκη, βασικού μετόχου της εταιρείας.

«Παρακολουθώ με αγωνία, αλλά και αγανάκτηση την Creta Farms να οδηγείται προς την απόλυτη κατάρρευση και την πτώχευση. Οι χειρότεροί μου φόβοι που είχα εκφράσει εγκαίρως στις πιστώτριες τράπεζες, τους επενδυτές αλλά και σε κάθε εμπλεκόμενο επιβεβαιώνονται» αναφέρει χαρακτηριστικά περίπου τέσσερις μήνες αφότου βρέθηκε (παρά τη θέλησή του και με μη σύννομες πρακτικές, όπως αναφέρει ο ίδιος) εκτός εταιρείας.

Σύμφωνα με τον κ. Δομαζάκη έχουν εξανεμιστεί τα αποθέματα και η ρευστότητα, με συνέπεια εδώ και πέντε εβδομάδες να έχει εκμηδενιστεί η παραγωγή της γνωστής αλλαντοβιομηχανίας, που κινδυνεύει με κατάρρευση πριν από τα τέλη Σεπτεμβρίου οδηγώντας στην ανεργία 850 εργαζόμενους, εκ των οποίων τουλάχιστον οι μισοί ζουν και εργάζονται στο Ρέθυμνο και προκαλώντας ντόμινο αρνητικών εξελίξεων στην αγορά.

Αναφερόμενος στο πρόσφατο MOU που υπεγράφη με τη συμμετοχή τραπεζών και υπουργείου Ανάπτυξης, σημειώνει χαρακτηριστικά: «Με απόλυτη επίγνωση των ευθυνών μου και παρά τις βάσιμες αμφιβολίες μου για την ποιότητα της άσκησης διοίκησης υπό τον κ. Μάνο Δομαζάκη συνέπραξα στην ειλικρινή πρωτοβουλία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη για την υπογραφή MOU με τις πιστώτριες τράπεζες. Αποδείχτηκε εκ των πραγμάτων ότι η σημερινή διοίκηση της Creta Farms παρείχε ψευδείς διαβεβαιώσεις προς τις τράπεζες και τον υπουργό ότι αρκούσε η ενεργοποίηση των εγγυητικών επιστολών και του factoring για να συνεχιστεί η παραγωγική λειτουργία».

Ο κ. Δομαζάκης τονίζει ότι η κλεψύδρα αδειάζει και μάλιστα άμεσα, προειδοποιώντας ότι όταν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία εύρεσης επενδυτή δεν θα υπάρχει η εταιρεία. Στο πλαίσιο αυτό υπενθυμίζει την πρόταση που έχει καταθέσει από την προηγούμενη γενική συνέλευση της εταιρείας και το «letter of intent» για συμμετοχή σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου σημαντικού Έλληνα επενδυτή. «Είμαστε σε θέση άμεσα να παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που δεν θα διασώζει απλά την Creta Farms, αλλά θα οδηγεί σε μακροχρόνια σταθερή και ισχυρή ανάπτυξη και εξασφάλιση των θέσεων εργασίας. Πιστεύω ότι τώρα είναι η τελευταία ευκαιρία για την Creta Farms και οφείλουμε να μην αφήσουμε να χαθεί» καταλήγει.

naftemporiki.gr