Όλα τα Νέα

Σημαντικές αποφάσεις για τη νέα Football League

24

Η Γενική Συνέλευση των ομάδων της νέας Football Leauge, δηλαδή της τρίτης επαγγελματικής κατηγορίας έγινε την Τετάρτη 17/7 και πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις για τον τρόπο διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος.

Η σημαντικότερη είδηση, είναι ότι το νέο πρωτάθλημα δεν θα έχει πλέι οφ και πλέι άουτ (με άνοδος δύο ομάδων στη Σούπερ Λίγκα 2 και υποβιβασμό τεσσάρων στη Γ’ Εθνική). Δηλαδή θα ολοκληρωθεί μετά από 26 αγωνιστικές με δεδομένο ότι θα συμμετέχουν 14 ομάδες. Επίσης ως πιθανή ημερομηνία ορίστηκε αρχικά για την έναρξη η Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019, αλλά δεν θα πρέπει να θεωρείται και δεδομένη.

Από εκεί και πέρα έγινε συζήτηση για τα όσα απαιτούνται για τη σύσταση των συλλόγων που δεν είναι ΠΑΕ, αλλά και για την άντληση οικονομικών πόρων όσο και την εξασφάλιση καλύτερων τιμών σε ναύλα ταξιδιών και ιματισμό.

Η πρόταση, που υπάρχει επίσης είναι να υπάρχουν στα ρόστερ 10 (αντί πέντε) ερασιτέχνες παίκτες μέχρι 23 ετών και η δυνατότητα μέχρι πέντε ξένους ταυτόχρονα στην 11άδα, αλλά όλα αυτά θα πρέπει να εγκριθούν από την ΕΠΟ.