Όλα τα Νέα

Σήμερα αποφασίζουν οι αγρότες : Δεν αποκλείουν μπλόκα και αποκλεισμούς στην Εθνική

Καθοριστική αναμένεται να είναι η σημερινή μέρα

406

Σήμερα αποφασίζουν οι αγρότες : Δεν αποκλείουν μπλόκα και αποκλεισμούς στην Εθνική.

Καθοριστική αναμένεται να είναι η σημερινή μέρα για το μέλλον των κινητοποιήσεων των αγροτών της Κρήτης. Οι αποφάσεις θα ληφθούν στην αποψινή συνεδρίαση της Παγκρήτιας σύσκεψης αγροτών που θα λάβει χώρα στο Εργατικό Κέντρο Χανιών.

 

Η υψηλή φορολογία έχει οδηγήσει τους αγρότες σε απόγνωση, καθώς βλέπουν τα εισοδήματα τους να μειώνονται δραστικά σε σύγκριση με άλλες χρονιές. Η δυσκολία επιβίωσης αποτελεί πλέον κοινό τόπο για την πλειοψηφία από αυτούς. Οι περισσότεροι αδυνατούν να πληρώσουν βασικές υποχρεώσεις.

 

Στη σύσκεψη θα είναι παρών ο κ. Ρίζος Μαρούδας, μέλος της γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. Οι αγρότες αναμένεται να αποφασίσουν κινητοποιήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο εν αποκλείεται τις επόμενες μέρες να προβούν σε “μπλόκα διαμαρτυρίας”.  Τα οικονομικά αδιέξοδα των τελευταίων χρόνων σε συνδυασμό με τις πληγές σε παραγωγή και τις ληστρικές φοροεπιδρομές της κυβέρνησης έχουν στην στραγγαλίσει κάθε προοπτική στον κλάδο.

 

Σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων επισημαίνει:

“Τα προβλήματα που βιώνουμε από την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο παραμένουν αλλά οξύνονται όλο και περισσότερο.
Η ρίζα τους βρίσκεται στην ΚΑΠ και την συνολικότερη πολιτική της ΕΕ που την εφάρμοζαν πιστά όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις όπως και η σημερινή. Μέρα με την μέρα βλέπουμε το εισόδημα μας να μειώνεται και οι όποιες ελπίδες είχαμε στην αρχική σχετικά καλή τιμή του λαδιού, εξανεμίζονται με την πτώση της τις τελευταίες μέρες.
Παράλληλα έχουμε την αυξανόμενη φορολογία και τα χαράτσια, την απώλεια της παραγωγής μας που δεν αποζημιώνεται από τον ΕΛΓΑ και τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα μας.
Σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί η μείωση 8,5% της βασικής ενίσχυσης αλλά και η κατασχέσεις στους λογαριασμούς χιλιάδων αγροτοκτηνοτρόφων.
Ο μόνος ελπιδοφόρος δρόμος είναι αυτός του οργανωμένου αγώνα μέσα από τους Αγροτικούς Συλλόγους των χωριών μας, την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων και ο συντονισμός μας μέσα από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στην ανοιχτή σύσκεψη την Πέμπτη 7 Δεκέμβρη στις 8μμ στο Εργατικό Κέντρο Χανίων όπου θα συζητήσουμε σχετικά με τις εξελίξεις και την επίθεση στο εισόδημα και την ζωή μας αλλά και την οργάνωση του αγώνα μας το επόμενο διάστημα”.