Όλα τα Νέα

Σοκ στην Κύπρο: Καταγγέλθηκε σεξουαλική κακοποίηση σε βρέφος πέντε μηνών

Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη στην Κύπρο, από την είδηση ότι 5μηνο βρέφος υπέστη ρήξη παρθενικού υμένα

255

Σύμφωνα με την κυπριακή ιστοσελίδα sigmalive.com, το παιδί, είναι Σομαλών γονιών και εξετάστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Την ρήξη του παρθενικού υμένα επιβεβαίωσαν τόσο γυναικολόγος και παιδοχειρουργός του Νοσοκομείου, όσο και ιατροδικαστής.

Η Αστυνομία επιβεβαιώνει λακωνικά σε πρώτο στάδιο, την ύπαρξη τέτοιου περιστατικού, το οποίο και διερευνάται. Η μητέρα του παιδιού προέβη στην σχετική καταγγελία στην Αστυνομία.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα politis.com.cy για διευκόλυνση των ανακρίσεων, η Αστυνομία συνέλαβε τον πατέρα του βρέφους, αφρικανικής καταγωγής, ο οποίος αρνήθηκε κάθε ανάμειξη.

Το πρωί οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο σε κεκλειμένων των θυρών διαδικασία, εξέδωσε διάταγμα πενθήμερης κράτησής του.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέχρι στιγμής δεν μπορούν να δοθούν περισσότερες πληροφορίες.

Η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου, η οποία προέβη σε εξέταση του βρέφους, μετά από τις υποδείξεις της γυναικολόγου του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, και κατόπιν της καταγγελίας από τη μητέρα, επιβεβαίωσε ότι το βρέφος υπέστη ρήξη παρθενικού υμένα.

Μιλώντας στο ΡΙΚ ο βοηθός διευθυντής παιδοχειρουργικής μονάδας στο Μακάριο Νοσοκομείο Ευθύμιος Τσιβιτανίδης είπε ότι το βρέφος διαπιστώθηκε ύστερα από εξετάσεις από παιδοχειρουργό και γυναικολόγο πως έπεσε θύμα βιασμού. Πρόσθεσε ότι στα 32 χρόνια της καριέρας του ως παιδοχειρουργός, «δεν έχει βρεθεί αντιμέτωπος με ένα τόσο συγκλονιστικό και αποτρόπαιο περιστατικό».

Ο κ. Τσιβιτανίδης δήλωσε επίσης ότι το πεντάμηνο κοριτσάκι νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην παιδοχειρουργική κλινική του Μακαρείου Νοσοκομείου.