Όλα τα Νέα

Σουλούκου: «Κακώς, η Ξάνθη συμμετέχει στο πρωτάθλημα» – Η απόφαση από την Τρίτη (25/02)

111

-Η Γενική Διευθύντρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός, στην εκδίκαση της υπόθεσης για το μετοχολόγιο της Ξάνθης, όπου δεν δηλώθηκε η αλλαγή, έβγαλε στη σέντρα την Θρακιώτικη ΠΑΕ.

Δυναμική παρέμβαση έκανε η ΠΑΕ Ολυμπιακός σήμερα (21/02) στον αθλητικό δικαστή της Λίγκας, όπου εκδικάζεται η υπόθεση με το μετοχολόγιο της Ξάνθης. Όπως αναφέραμε πριν, η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ ζήτησε τον άμεσο υποβιβασμό της ομάδας της Θράκης, άρα θα «καταργηθούν» τα αποτελέσματα, επειδή έχει τιμωρηθεί από την ΕΕΑ με ανάκληση του πιστοποιητικού της, επειδή δεν δήλωσε την αλλαγή στη μετοχική της σύνθεση από την εταιρία ΒΙΑΜΑΡ στην INSPORTS IKE. Μάλιστα, οι νομικοί της Ξάνθης δεν ήξεραν τι να απαντήσουν, όταν ο αθλητικός Δικαστής Χριστόφορους Μάρκου τους ρώτησε γιατί έγινε η αλλαγή από τη στιγμή που και στις δυο εταιρίες είναι οι Πανόπουλος, Συγγελίδης.
Η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε μετά από τρεις ώρες. Ο αθλητικός δικαστής έδωσε προθεσμία μέχρι την Τρίτη (25/02) για υπομνήματα, άρα η απόφαση αναμένεται το αργότερο μέσα σε μια εβδομάδα. Εκτός από τον Ολυμπιακό, Πανιώνιος και ΑΕΛ έκαναν πρόσθετες παρεμβάσεις, με τις οποίες ζήτησαν τον υποβιβασμό της Ξάνθης και να ακυρωθούν όλοι οι αγώνες της από την αρχή της σεζόν.
Η Γενική Διευθύντρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Λίνα Σουλούκου, η οποία είναι και νομικός, υπογράμμισε ότι έχει σημασία το εάν διαπιστωθεί το ότι κακώς η Ξάνθη συμμετείχε εξαρχής στο πρωτάθλημα. Και πρόσθεσε: «Προκύπτει εδώ ότι έχει ιδρυθεί εσπευσμένα μία εταιρεία για να πάνε εκεί οι μετοχές. Η ίδια η μέτοχός της με έγγραφο στο ΓΕΜΗ το δηλώνει το 2018. Για τη νέα μέτοχο, την INSPORTS. Προκύπτει ότι για τα εν λόγω πρόσωπα ότι η μεταβίβαση είχε συντελεστεί. Καταβλήθηκε και φόρος μεταβίβασης. Επίσης, δεν εξηγείται γιατί τον Αύγουστο του 2019 ότι οι εμπλεκόμενοι έκαναν λόγο ότι δεν υπήρξε καμία αλλαγή».
Από αυτά κρατήστε και το εξής: «Δεν εξηγείται γιατί τον Αύγουστο του 2019 ότι οι εμπλεκόμενοι έκαναν λόγο ότι δεν υπήρξε καμία αλλαγή»,
Στη συνέχεια, «άδειασε» τη διαδικασία που ακολούθησε η Ξάνθη: «Ο Νομοθέτης κάνει λόγο για υπαιτιότητα. Ο ισχυρισμός που λένε εκ παραδρομής δεν ισχύει. Ο κ. Χαλαβατζής και τότε και τώρα είναι μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Ξάνθης. Άρα δεν μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι αυτά δεν ήταν γνωστά στην Ξάνθη».
Η Λίνα Σουλούκου αναφέρθηκε και στο «ιστορικό» της υπόθεσης: «Τον Μάρτιο του 2019 χορηγείται άδεια μεταβίβασης κατόπιν αιτήματος της INSPORTS. Εκεί δεν χορηγείται η σχετική πιστοποίηση της μεταβίβασης. Τον Αύγουστο του 2019 έρχεται η Ξάνθη και δηλώνει μέτοχο τη ΒΙΑΜΑΡ. Το ίδιο έκανε και στην Επιτροπή Αδειοδότησης. Γνωστοποίησε την μεταβίβαση αλλά δεν άλλαξε το μετοχολόγιό της. Τρεις διαφορετικές διαδικασίες που συσκοτίζουν το ίδιο θέμα. Το θέμα της μεταβίβασης.»
Ο εκ των νομικών του Ολυμπιακού, Δημήτρης Καρπετόπουλος «κατακεραύνωσε» επειδή η Ξάνθη δεν δήλωσε στην ΕΕΑ την αλλαγή στο μετοχικό της καθεστώς: «Η πρώτη λεπτομέρεια. Ειπώθηκε για την παραγραφή ότι η ΕΕΑ έκανε έλεγχο του φακέλου της Ξάνθης και ότι μπορούσε να δει την παράβαση. Η ΕΕΑ δεν μπορούσε να κάνει αυτό το πράγμα διότι δεν έχει γνωστοποιηθεί η εγγραφή – καταχώρηση στο βιβλίο. Τηλεφωνικώς λένε ότι το κάνανε. Στην Επιτροπή δεν το κάνατε. Για αυτό δεν έκανε έλεγχο τον Αύγουστο και για αυτό δεν έψαξε την Ξάνθη. Ακόμη, ειπώθηκε ότι δεν μεσολάβησε πουθενά η Ξάνθη στην μεταβίβαση των μετοχών από ΒΙΑΜΑΡ στην INSPORTS. Στις 07/03/2019 η ΕΕΑ λέει πως εμφανίζεται ως εκπρόσωπος της INSPORTS o Χαλαβατζής, που είναι μέλος του Δ.Σ. της Ξάνθης και εμφανίζεται ο κ. Στράτος ως αντιπρόεδρος της Ξάνθης. Είναι δυνατόν να μην γνώριζε η Ξάνθη;».
Ο Ιάκωβος Βενιέρης, που επίσης εκπροσώπησε τον Ολυμπιακό, ανέφερε ότι «μεταβίβαση μετοχών χωρίς την άδεια της ΕΕΑ είναι άκυρη».
Ο Αθανάσιος Τσιρωνάς, πάλι από την πλευρά του Ολυμπιακού επεσήμανε: «Να γίνει εξής διάκριση. Άλλη παράβαση του 69 / 3. Άλλο πράγμα το 77 / Α. Το 77 / Α αναφέρεται σε περίπτωση μη χορήγησης ή ανάκλησης πιστοποιητικού. Το Α στην παράγραφο 1». Με αυτό συμφώνησε και ο αθλητικός δικαστής Χριστόφορος Μάρκου, καθώς η Ξάνθη θα καθίσει στο σκαμνί και τη Δευτέρα μαζί με την Ξάνθη.
Τέλος, ο Γιάννης Χατζησαβάογλου ζήτησε την αποβολή της Ξάνθης επειδή δεν έπρεπε να πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής από την ΕΕΑ.