Η Σούπερ Λίγκα είπε “όχι” στην αναδιάρθρωση – Δεν ανεβαίνουν τα Χανιά

-Δεσμευτική η απόφαση για την ΕΠΟ…

Έκανε την έκπληξη η Superleague και άναψε… κόκκινο στην αναδιάρθρωση. Πιο συγκεκριμένα με ψήφους 13-1 (σ.σ. μειοψήφησε ο Πανιώνιος) αποφάσισε να μην αλλάξει το πρωτάθλημα, να μην αυξηθούν οι ομάδες από 14 που είναι.
ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έπεσαν σε… τοίχο. Οι ομάδες θορυβήθηκαν από το… καμπανάκι της NOVA πως θα υπάρξει μείωση των συμβολαίων αν αυξηθούν οι ομάδες και αναγκάστηκαν να αναδιπλωθούν αν και από πολλούς η αναδιάρθρωση θεωρούνταν δεδομένη. Κάποιοι μιλούσαν για 16, 18, ακόμη και για 20 ομάδες! Πάνε και οι… εγγυήσεις για συμβόλαια σε «άστεγους», προκειμένου να εκλεγεί ο Μπουτσικάρης;
Μάλιστα η Λίγκα αποφάσισε πως αν η εισήγηση για 14 ομάδες δεν γίνει δεκτή από την ΕΠΟ, δεν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Αναλυτικά η αποφαση του ΔΣ:
“Κατά πλειοψηφία το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε να μην τροποποιήσει την Προκήρυξη του Πρωταθλήματος αγων. περιόδου 2019-2020, να αντιταχθεί στην αναδιάρθρωση και να εμμείνει στη διοργάνωση του Πρωταθλήματος με 14 ομάδες, κατά πιστή τήρηση της Προκήρυξης. Σε περίπτωση κατά την οποία η απόφαση της Super League δε γίνει σεβαστή από την Ε.Ε. της ΕΠΟ, η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε ομόφωνα ότι δε θα ξεκινήσει το Πρωτάθλημα Super League αγων. περιόδου 2020-2021 και δε θα καταθέσει Προκήρυξη”.
Πλέον το… μπαλάκι πάει στην ΕΠΟ που συνεδριάζει αυτή την ώρα και εκτός από το θέμα του τελικού Κυπέλλου έχει και αυτό της αναδιάρθρωσης. Για τον τελικό Κυπέλλου δεν αναμένεται να ορίσει ημερομηνία.
Με βάση την απόφαση της Λίγκας δημιουργείται ένα πρόβλημα με το μπαράζ για μια θέση. Η Ξάνθη έχει αφήσει ελεύθερους όλους τους παίκτες και ο Απόλλων έχει να παίξει από τον Φεβρουάριο. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι αυτός που ανεβαίνει απευθείας από τη Superleague 2, όπου υποβιβάζεται ο Πανιώνιος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.