Όλα τα Νέα

Σπίρτζης από τα Χανιά: Το Υπουργείο Υποδομών αναλαμβάνει τον ΒΟΑΚ

451

Στις πληγείσες περιοχές των Χανίων βρέθηκε σήμερα ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστος Σπίρτζης, όπου είδε από κοντά τις καταστροφές που δημιουργήθηκαν από την κακοκαιρία.

Ο κ. Σπίρτζης βρέθηκε στην κατεστραμμένη γέφυρα του Πλατανιά και διαπίστωσε το μέγεθος της καταστροφής, ενώ ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο της περιοχής κ. Γιάννη Μαλανδράκη, για τις τεράστιες ζημιές στις υποδομές, που έχει υποστεί ο Δήμος.

Στη συνέχεια μετέβη στον ΒΟΑΚ, στην περιοχή του Σταλού και είδε από κοντά την κατολίσθηση, ενώ πήγε και στην γέφυρα του Κερίτη, που εχθές κατέρρευσε.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης αναφορικά με τη γέφυρα του Κερίτη είπε πως η αποκατάσταση της θα γίνει στο πρότυπο της ιστορικής γέφυρας της Πλάκας και με προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών και όλων των αρμόδιων επιστημονικών, αυτοδιοικητικών και τεχνικών φορέων προκειμένου να αποκατασταθεί ως ένα ιστορικό μνημείο και μια ασφαλής γέφυρα.

Ο Υπουργός συνοδευόταν από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Γιάννη Ταφύλλη, ο οποίος συνοδευόταν από τον υποστράτηγο της ΕΜΑΚ, κ. Γιάννη Πετρούτσο και εννεαμελές κλιμάκιο.

Το Υπουργείο Υποδομών αναλαμβάνει τον ΒΟΑΚ

Σε ότι αφορά τον ΒΟΑΚ ο κ. Σπίρτζης είπε πως το Υπουργείο Υποδομών θα αναλάβει τα δυο σημεία των κατολισθήσεων στον Σταλό και το έργο θα εκτελεστεί από το Υπουργείο, τα υπόλοιπα θα αναλάβει η Περιφέρεια με τους Δήμους και θα υπάρχει συνδρομή του Υπουργείου.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης, αναφέρθηκε στις έρευνες για τον 60χρονο, ο οποίος δυστυχώς βρέθηκε νεκρός λίγο πριν τη μία το μεσημέρι της Τρίτης.

«Ήρθε υποστράτηγος με ειδική μονάδα της ΕΜΑΚ και θα εξαντλήσουμε την έρευνα», ανέφερε. Επίσης, εξήγησε πως δεν υπάρχει κίνδυνος για τους εγκλωβισμένους, τονίζοντας πως μεταφέρθηκαν με μια δύσκολη επιχείρηση από την Κάντανο τρεις άνθρωποι στο Νοσοκομείο στις 6 το πρωί.

«Είμαστε εδώ σε επιφυλακή για ότι χρειαστεί όπως και η Πυροσβεστική κι οι άλλες υπηρεσίες», τόνισε ο κ. Ταφύλλης.