Όλα τα Νέα

Σπίρτζης: Έρευνα για το ποιος έδωσε άδεια για την ανέγερση κατοικιών που εμποδίζουν την πρόσβαση στη θάλασσα

252
Ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό News247, αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων τόνισε πως θα δοθεί εντολή για διερεύνηση της υπόθεσης των αδειών για την ανέγερση σπιτιών.

«Θα δώσω εντολή να ερευνηθεί το ποιος έδωσε άδεια για την ανέγερση κατοικιών, πολυτελών σε ορισμένες περιπτώσεις, που εμποδίζουν την πρόσβαση στη θάλασσα. Είναι δυνατόν να μην αναζητηθούν ευθύνες; Υπάρχουν νεκροί».

Απαντώντας σε ερώτηση ακροατή σχετικά με τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων ο υπουργός σημείωσε: «Όλοι γνωρίζουν ότι δεν επιτρέπεται η νομιμοποίηση παρεμπόδισης πρόσβασης στον αιγιαλό ή σε ορισμένες δασικές εκτάσεις. Δεν υπάρχει νομιμοποίηση σε ορισμένες περιπτώσεις».

Για τις πληροφορίες που θέλουν τη ΝΔ να στρέφεται σε αναζήτηση και ποινικών ευθυνών για τις φονικές πυρκαγιές, ο κ. Σπίρτζης δήλωσε πως «είναι δικαίωμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να το κάνει εάν διαπιστώσει την παραμικρή αδράνεια» ενώ παράλληλα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εμπρησμού.

Κατηγόρησε επίσης την αξιωματική αντιπολίτευση για διαρροή ψευδών ειδήσεων μέσω του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, στον οποίον ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αποφάσισαν να επιβάλουν εμπάργκο.

Για τις κυβερνητικές ευθύνες και τυχόν παραιτήσεις υπουργών είπε ότι όλοι οι υπουργοί ήταν στη μάχη από το πρώτο λεπτό.

«Μέσα σε 1,5 μέρα έχουν γίνει σχεδόν 2,5 χιλιάδες αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές» ανέφερε και πρόσθεσε ότι σήμερα συνεχίζονται οι έλεγχοι με πάνω από 340 μηχανικούς.

Δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε νομοθετική παρέμβαση ούτως ώστε τα διόδια στη Δυτική Αττική να μείνουν ανοιχτά για τις επόμενες δύο ημέρες, καταλογίζοντας έλλειψη κοινωνικής ευθύνης σε όσες εταιρίες αποφάσισαν να τα κλείσουν σήμερα.