ΣΤ. ΣΑΜΨΩΝ: Διαχείριση απορριμμάτων στο Ρέθυμνο, το δίλλημα του Σταθμού Μεταφόρτωσης & η τουριστική ετοιμότητα.

συναντήσαμε τον εντεταλμένο σύμβουλο για θέματα καθαριότητας και περιβάλλοντος στο Δήμο Ρεθύμνου, κ. Στέλιο Σαμψών

Η ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων, η ανακύκλωση καθώς και η προστασία του περιβάλλοντος είναι ζητήματα  που αντικατοπτρίζουν τον  πολιτισμό μας ως κοινωνία.  Αποτελούν και πρέπει να αποτελούν κριτήριο στην επιλογή μας προς τις κάλπες. Αφορούν την ποιότητα ζωής μας γεγονός που από μόνο του ανάγει το θέμα σε μείζον πολιτικό.

υπογράφει ο Νίκος Νεβεσκιώτης

Οφείλουμε λοιπόν να το ανοίξουμε διεξοδικά. Να συζητήσουμε και να ενημερωθούμε, απαιτώντας από όλους τους διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου μια σοβαρή λύση και έναν συνολικό προγραμματισμό για τα επόμενα χρόνια που έρχονται.

Με αυτές τις σκέψεις συναντήσαμε τον εντεταλμένο σύμβουλο για θέματα καθαριότητας και περιβάλλοντος στο Δήμο Ρεθύμνου, κ. Στέλιο Σαμψών. Μέσα από το μικρόφωνο των Παραπολιτικών Κρήτης 102,4 και την καθημερινή εκπομπή «Τα λέμε ΟΛΑ», με τον Παντελή Σπυριδάκη επιχειρήσαμε να ανοίξουμε το κεφάλαιο καθαριότητα και περιβάλλον στο Ρέθυμνο. Να εστιάσουμε στην κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα. Να ενημερωθούμε για τις στοχεύσεις, τις προτεραιότητες αλλά και τα έργα που προγραμματίζονται και φυσικά να συζητήσουμε για τις ενστάσεις αναφορικά με το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στα Τρία Μοναστήρια.

  • Ορθολογική διαχείριση απορριμμάτων – Σε τι κατάσταση βρισκόμαστε; Στοχεύσεις και προτεραιότητες.
  • Πάνω από 12 εκατ. ευρώ στους Δήμους για ήπιες δράσεις στη διαχείριση αποβλήτων – Ποιες οι μέχρι σήμερα πρωτοβουλίες για το Δήμο Ρεθύμνου.
  • Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) – Οι φόβοι των κατοίκων, η αναγκαιότητα του έργου και τα προβλήματα στην γειτονική μονάδα ανακύκλωσης.
  • Αυτοδιοικητικές εκλογές – Οι λόγοι που επέλεξε να συστρατευτεί για ακόμα μια φορά στο πλευρό του Δημάρχου, Γιώργη Μαρινάκη

Ακούστε αναλυτικά την συνέντευξη:

Τα σχόλια είναι κλειστά.