Στενό μαρκάρισμα σε Τσακαλώτο από το Eurogroup

Στη «γωνία» περιμένουν οι Ευρωπαίοι τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο για τις επιπτώσεις των προεκλογικών παροχών στη δημοσιονομική πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Για την Ελλάδα πολλά ζητήματα μένουν ανοικτά και όλα δείχνουν ότι πάνε για τον Σεπτέμβριο, αφού το επόμενο προγραμματισμένο και τελευταίο Eurogroup του καλοκαιριού είναι προγραμματισμένο για τις 8 Ιουλίου, την επομένη δηλαδή των εκλογών στην Ελλάδα και ως εκ τούτου δεν θα υπάρχει ελληνική συμμετοχή.

Μπορεί το επίσημο πρόγραμμα να μην προβλέπει συζήτηση για την Ελλάδα, πλην όμως ευρωπαϊκές πηγές πιθανολογούν ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν θα χάσουν την τελευταία ευκαιρία πριν από τις ελληνικές εκλογές να απευθύνουν αυστηρά μηνύματα που ήδη έστειλε η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας της Κομισιόν.

Τα «καμπανάκια» που χτυπά η Κομισιόν αφορούν τις παροχές Τσίπρα και τον κίνδυνο στον οποίο αυτές θέτουν την επίτευξη του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ, καθώς επίσης και τις καθυστερήσεις στις ιδιωτικοποιήσεις και σε άλλες μεταρρυθμίσεις, όπως η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, η μείωση των κόκκινων δανείων.

Οι συζητήσεις για την Ελλάδα θα γίνουν με φόντο την ακύρωση της μείωσης του αφορολογήτου ορίου και των αντίμετρων, η οποία προκάλεσε ήδη την έντονη αντίδραση εκπροσώπου της Κομισιόν την περασμένη Παρασκευή.

Τα σχόλια είναι κλειστά.