Στη Μόσχα ο Γιάννης Κεφαλογιάννης

Συνοδεύει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις επαφές με Μεντβέντεφ –Λαβρόφ

Στη Μόσχα μεταβαίνει σήμερα ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος θα πραγματοποιήσει επαφές με υψηλόβαθμα στελέχη της ρωσικής κυβέρνησης.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης παρουσίας του στη ρωσική πρωτεύουσα, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, τον υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, και τον πρόεδρο της Δούμα Βιάτσεσλαβ Βολοντίν.

Και αυτή η επίσκεψη του προέδρου της Ν.Δ. θα εστιαστεί σε μεγάλο βαθμό στην προσέλκυση επενδύσεων αλλά και στους τομείς όπου μπορεί να υπάρξει κοινό έδαφος διμερούς συνεργασίας, όπως το εμπόριο, η υψηλή τεχνολογία και ο τουρισμός. Έμφαση αναμένεται να δοθεί στις πρόσφατες εξελίξεις στα Βαλκάνια και τη νοτιοανατολική Μεσόγειο, περιοχές οι οποίες βρίσκονται στο επίκεντρο της περιφερειακής εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας.

Σημειώνεται ότι, εξαιτίας της προγραμματισμένης επίσκεψης στη Μόσχα, ο Βουλευτής Ρεθύμνου δεν θα συμμετάσχει στο κλιμάκιο της ΝΔ που θα πραγματοποιήσει αυτοψία στις περιοχές της Κρήτης που επλήγησαν από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.