Όλα τα Νέα

Στην Εθνική Ελλάδος ο Άγγελος Αναστασιάδης μέχρι το Δεκέμβριο του 2019

236

Ο Άγγελος Αναστασιάδης αναμένεται να αναλάβει τα ηνία της Εθνικής Ελλάδας, με τον Βαγγέλη Γραμμένο να αναλαμβάνει τις συζητήσεις, όπως αποφασίστηκε ομόφωνα στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ την Πέμπτη (25/10).

Όπως ανακοινώθηκε, σε πρώτη φάση το συμβόλαιό του θα είναι μικρής διάρκειας και συγκεκριμένα μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019, όταν και ολοκληρώνεται η προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και στη συνέχεια θα υπάρξουν νέες συζητήσεις, ανάλογα με την πορεία.

Παράλληλα, επισημοποιήθηκε και το «διαζύγιο» με τον Μίκαελ Σκίμπε, με τον Γραμμένο να αναλαμβάνει τις συζητήσεις για τους όρους λύσης του συμβολαίου του.

Τέλος, επισημοποιήθηκε ότι το μπαράζ της Εθνικής Ελπίδων κόντρα στην Αυστρία με στόχο την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2019 στις 16 Νοεμβρίου να γίνει στην Τούμπα.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής

«Συνεδρίασε σήμερα στη Θεσσαλονίκη η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, παρουσία των μελών της Επιτροπής Παρακολούθησης των FIFA/UEFA κκ. Χούμπελ, Ντερβισάι, Βέλα και του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

Λύεται η συνεργασία με τον προπονητή της Εθνικής Ομάδας Ανδρών κ. Μίκαελ Σκίμπε. Η Ε.Ε. εξουσιοδότησε τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Ε. Γραμμένο να διαπραγματευθεί με τον κ. Σκίμπε τους όρους της λύσης της συμβάσεώς του. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα.

Έγινε ομόφωνα αποδεκτή η πρόταση του προέδρου της Ε.Π.Ο. κ. Ε. Γραμμένου να προσληφθεί ο κ. Άγγελος Αναστασιάδης, προκειμένου να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ομάδας. Ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. εξουσιοδοτήθηκε να διαπραγματευθεί τους οικονομικούς και λοιπούς όρους της συνεργασίας, η οποία θα έχει ετήσια διάρκεια έως τον Δεκέμβριο του 2019, οπότε ολοκληρώνεται η προκριματική φάση του Euro 2020.

Ο αγώνας μπαράζ της Εθνικής Ελπίδων, με αντίπαλο την Αυστρία, για την πρόκριση στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2019, στις 16 Νοεμβρίου 2018, θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Τούμπας».