Όλα τα Νέα

Στην τελική ευθεία για απόφαση: Η ΕΕΑ κάλεσε σε ακρόαση ΠΑΟΚ και Ξάνθη

354

-Έτοιμη και η Λάρισα για να κάνει παρέμβαση για το θέμα του προπονητικού κέντρου της ομάδας της Ξάνθης…

 

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ξετυλίγει το κουβάρι των σχέσεων Σαββίδη, ΠΑΟΚ και Ξάνθης, μια σχέση που αποκάλυψε ο τηλεοπτικός σταθμός ONE και συνταράσσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού πρόκειται για την πιο σοβαρή υπόθεση των τελευταίων ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα (12/12) είχαμε σημαντικές εξελίξεις. Οι δυο ομάδες, δηλαδή οι ΠΑΟΚ και Ξάνθη κλήθηκαν για εξηγήσεις από την ΕΕΑ.

Η παραπάνω εξέλιξη αφορά στην καταγγελία του Ολυμπιακού ενώπιόν της, η οποία κατατέθηκε στις 04/12/19 και όπως ανακοίνωσε η ΕΕΑ «η Επιτροπή επελήφθη άμεσα του θέματος και ήδη διερευνάται η υπόθεση, για την οποία θα δοθεί προτεραιότητα ενόψει της σοβαρότητός της, με σκοπό την κατά το δυνατόν ταχύτερη περαίωση της έρευνάς μας».

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ του One Channel, το 2018 ο ανιψιός του Ιβάν Σαββίδη από το Κιλκίς, ονόματι Ιωάννης Καλπαζίδης, αγόρασε τις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ Ξάνθης μέσω της κυπριακής εταιρείας RfA.

Η συγκεκριμένη εταιρεία αγόρασε την εταιρεία Vialand η οποία άνηκε στους Πανόπουλο και Συγγελίδη. Η Vialand είναι ιδιοκτήτρια εταιρεία των εγκαταστάσεων της Ξάνθης. Μάλιστα, λίγο πριν την εξαγορά, δέκα εκατομμύρια ευρώ μπήκαν σε μετρητά στην κυπριακή εταιρεία RFA από τον ίδιο τον ανιψιό του Σαββίδη και φυσικά τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι πολλά για τη δράση του.

Ακόμη, επί του θέματος αναμένεται μια ακόμη σημαντική εξέλιξη: Και η Λάρισα είναι έτοιμη να κάνει παρέμβαση στην ΕΕΑ για το θέμα του προπονητικού κέντρου της ομάδας της Ξάνθης…