Όλα τα Νέα

Στις 26 Μαΐου το χαμόγελο επιστρέφει!

υπογράφει ο Φοιτητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης, Γιάννης Κολεϊδης

542

Ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης , Κυριάκος Μητσοτάκης , βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Ρέθυμνο στα πλαίσια της διήμερης επίσκεψης του στη Κρήτη.

Αυτή η επίσκεψη όμως δεν ήταν από αυτές που συνηθίζουν να κάνουν οι πολιτικοί αρχηγοί λίγες μέρες πριν τις εκλογές , ο κύριος Μητσοτάκης , εκτός από το πρόγραμμα που παρουσίασε , έφερε μαζί του και κάτι ακόμα , κάτι που ακούμε από το 2015 αλλά δεν το βλέπουμε , την ελπίδα.

Στο Ρέθυμνο λοιπόν είδαμε εχθές την πραγματική εικόνα της προεκλογικής περιόδου . Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος μίσθωσε λεωφορεία από όλοι την Ελλάδα για να βρεθούν στη Λαμία ώστε να φαίνεται η εκδήλωση του γεμάτη , ο κόσμος που βρέθηκε εχθές στο κέντρο του Ρεθύμνου μαζεύτηκε αυθόρμητα για να ακούσει τον αυριανό πρωθυπουργό .

Άνθρωποι από όλες τις ηλικίες και κυρίως η νεολαία που έπινε εκείνη την ώρα τον καφέ της σχημάτισαν έναν κύκλο γύρω από τον κύριο Μητσοτάκη και εκείνη τη στιγμή ήταν που είδαμε ίσως την πιο αισιόδοξη εικόνα των ημερών.

Μια ηλικιωμένη κυρία η οποία βρισκόταν στο σπίτι της βγήκε στο παράθυρο για να ακούσει το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας .

Τα λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη σχημάτισαν ένα τόσο λαμπερό χαμόγελο στα χείλη της που φώτισε όλο το κέντρο του Ρεθύμνου. Όσοι την πρόσεξαν ένιωσαν το ίδιο πράγμα , πως αυτή η κυρία θα μπορούσε να είναι η γιαγιά οποιουδήποτε από εμάς. Η γιαγιά που ανέκαθεν στήριζε την ελληνική οικογένεια και το κάνει ακόμα και τώρα , ακόμα και μετά από τόσες μειώσεις στη σύνταξή της.

Η συγκεκριμένη λοιπόν κυρία έδειξε δύο πράγματα. Πρώτον την αισιοδοξία και την ανυπομονησία που επικρατεί για την επικείμενη πολιτική αλλαγή . Κυρίως όμως έδειξε κάτι άλλο. Έδειξε πως οι συνταξιούχοι δεν είναι απλά εν δυνάμει ψηφοφόροι που αν τους δώσεις πίσω ένα από τα δέκα που τους πήρες θα ψηφίσουν , όπως πολύ λανθασμένα θεωρεί ο κύριος Τσίπρας .

Οι Έλληνες συνταξιούχοι είναι κάτι πολύ περισσότερο , είναι αυτοί που στήριξαν την ελληνική οικονομία και κοινωνία σε πολύ δύσκολες στιγμές και αν μη τι άλλο τους αξίζει ένα πρόγραμμα που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους και πάνω από όλα θα τους σέβεται.Ένα πρόγραμμα που θα επαναφέρει επιτέλους το χαμόγελο στα πρόσωπα τους.