Όλα τα Νέα

Στις παιδικές κατασκηνώσεις Καλαθά αναμένεται να μεταφερθούν οι “νέοι” πρόσφυγες …

οι "νέοι" πρόσφυγες : Ο δήμος Χανίων ανέλαβε την πρωτοβουλία για την φιλοξενίας τους

551
οι “νέοι” πρόσφυγες : Στην Παλαιόχωρα έφτασαν σήμερα, περίπου στις 12.00, οι περίπου 60 μετανάστες. Ανάμεσά τους και αρκετά παιδιά. Οι 60 μετανάστες εντοπίστηκαν χθες το βράδυ, να επιβαίνουν σε ιστιοφόρο κοντά στη Γαύδο.

οι “νέοι” πρόσφυγες : Οι πρόσφυγες εξετάστηκαν από γιατρούς. Με λεωφορεία έγινε η  μεταφορά τους στην πόλη των Χανίων. Επί τάπητος έχουν τεθεί ποικίλες λύσεις αναφορικά με τη φιλοξενία τους.  

Ο δήμος Χανίων ανέλαβε την πρωτοβουλία φιλοξενίας τους και σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας, το πιθανότερο είναι οι 62 προσφύγες και μετανάστες – 39 άνδρες, 9 γυναίκες και 14 παιδιά ανάμεσά τους και ένα μωρό – να οδηγηθούν στην παιδική εξοχή του Καλαθά. Η οποία αυτή τη στιγμή είναι «ελεύθερη» από προγράμματα.

Ο κ. Βάμβουκας επεσήμανε ότι η δημοτική αρχή απέκλεισε εξ’ αρχής την μεταφορά των ανθρώπων σε αθλητικούς χώρους. Και η λύση του Καλαθά φαίνεται η πιο συμβατή με τις ειδικές συνθήκες φιλοξενίας που προκύπτουν για την περίθαλψη των προσφύγων και μεταναστών.

Υπάρχει πάντως στο “τραπέζι” και το σενάριο του κτιρίου της Παλαιάς Ηλεκτρικής. Όπου συνήθως διαμένουν οι μετανάστες που φτάνουν στις ακτές του νομού.

Υπενθυμίζεται ότι το σκάφος με τους πρόσφυγες, εντοπίστηκε από το Λιμενικό, Καθώς κάποιος από τους επιβαίνοντες, μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, εξέπεμψε SOS.

Ωστόσο, λόγω των καιρικών συνθηκών και του μεγάλου κυματισμού, οι λιμενικοί δεν μπόρεσαν έγκαιρα να το προσεγγίσουν.