Στις τέσσερις αγωνιστικές η τιμωρία του Κουσκουνά

Χαμόγελα και ικανοποίηση υπάρχει στον A.O.Xανιά/ Κισσαμικό, καθώς η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ το απόγευμα της Τετάρτης (17/4) έκανε δεκτή την έφεση, αναφορικά με την τιμωρία του Νίκου Κουσκουνά.

Ο έμπειρος επιθετικός είχε πρωτόδικα τιμωρηθεί με επτά αγωνιστικές αποκλεισμού για τη συμπεριφορά του ενάντια στο διαιτητή της αναμέτρησης με την Κέρκυρα. Τελικά, όμως, η ποινή αυτή μειώθηκε στις τέσσερις!

Κι αυτό συνέβη γιατί η Δευτεροβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή δικαίωσε τους νομικούς ισχυρισμούς του δικηγόρου των Κρητικών, Άρη Λυχναρά, ο οποίος απέδειξε ότι κακώς ο Κουσκουνάς σε πρώτο βαθμό είχε τιμωρηθεί δύο φορές για το ίδιο επί της ουσίας παράπτωμα.

«Όλα τα περιστατικά, όπως αναφέρονται μέσα στο Φύλλο Αγώνα είναι μια παράβαση και όχι δύο. Η παράβαση είναι λόγω και έργω εξύβριση», ανέφερε στην έδρα ο έγκριτος ποινικολόγος.

Κάτι που δέχθηκε η Επιτροπή Εφέσεων (αποτελεί πλέον και νομολογία αφού δεν υπήρχε προηγούμενο τέτοιας απόφασης σε αυτό το επίπεδο) και έριξε την τιμωρία του Κουσκουνά, ο οποίος παραβρέθηκε στην εκδίκαση της υπόθεσης του.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί, ότι στον αθλητικό δικαστή της Ένωσης Β’ Εθνικής ο Κουσκουνάς δεν είχε παραστεί και είχε ζητηθεί αρχικά αναβολή, η οποία είχε απορριφθεί, αλλά εν τέλει όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα η γρηγορότερη εξέταση της υπόθεσης βγήκε σε καλό.

Κάτι που ομολογούσε και ο ίδιος ο παίκτης κατά τη συζήτηση της έφεσης. Και αυτό διότι πλέον ο Κουσκουνάς θα προλάβει να έχει «σβήσει» την τιμωρία του πριν το τέλος του πρωταθλήματος (θα έχει δικαίωμα συμμετοχής την τελευταία αγωνιστική), ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα χρωστούσε ποινή και για την επόμενη σεζόν…

Τα σχόλια είναι κλειστά.