Όλα τα Νέα

Στο 7ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας η Ευαγγελία Σχοιναράκη

«Η Κρητική Κουζίνα θα πρέπει να αποτελεί μοχλό πολιτιστικής και οικονομικής ανάπτυξης»

310

Η υποψήφια Δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη, επισκέφθηκε το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης, στις Γούρνες Ηρακλείου, όπου πραγματοποιήθηκε το 7οΦεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, με τη συμμετοχή 58 πολιτιστικών συλλόγων, συλλόγων γυναικών και τοπικών φορέων της Κρήτης.

H κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη επισκέφθηκε τα περίπτερα, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους συμμετέχοντες και τους διοργανωτές του Φεστιβάλ, που πλέον έχει γίνει σημαντικός θεσμός για την προώθηση και τη στήριξη της αυθεντικής Κρητικής κουζίνας και των προϊόντων του νησιού.

H κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, σημείωσε: «Η Κρητική Κουζίνα πρέπει να αποτελεί μοχλό πολιτιστικής και οικονομικής ανάπτυξης. Ο γαστρονομικός τουρισμός είναι ένα από τα βασικά πεδία περαιτέρω ανάπτυξης γιατί αναβαθμίζει το τουριστικό μας προϊόν. Παράλληλα, οι τοπικοί παραγωγοί αποκτούν εξωστρέφεια και έχουν την ευκαιρία για αύξηση των εισοδημάτων τους, με την παρουσία τους σε μια δυναμική και άκρως ανταγωνιστική αγορά. Πολλά συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες για την πίστη τους στην Κρητική κουζίνα και στα Κρητικά προϊόντα.»