Στο Δήμο Ηρακλείου πέρασε το Στρατόπεδο Μπετεινάκη

Υπεγράφη το μεσημέρι της Παρασκευής 12 Απριλίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Λότζια, η συμφωνία παραχώρησης μέρους του στρατοπέδου «Μπετεινάκη», από το Ταμείο Εθνικής Αμύνης προς τον Δήμο Ηρακλείου.

Το σχετικό μνημόνιο υπέγραψαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Ευάγγελος Αποστολάκης.

Η έκταση που παραχωρείται προς αξιοποίηση στον Δήμο είναι περίπου 14 στρέμματα και προορίζεται για την ανέγερση σχολείου, το οποίο θα καλύψει τις μεγάλες ανάγκες της περιοχής του Καρτερού.

Μετά την υπογραφή ο Δήμαρχος δήλωσε: «Χάρις στην συστηματική προσπάθεια των τελευταίων ετών, του Δήμου, των αρμόδιων Αντιδημάρχων και των υπηρεσιών μας, καταφέραμε να φτάσουμε σε αυτήν την αίσια έκβαση.

Πρόκειται για πολύ σημαντική εξέλιξη για την ευρύτερη περιοχή του Καρτερού, καθώς η ανέγερση του σχολείου που τόσο έχουν ανάγκη οι κάτοικοι, μπαίνει πια στην τελική της ευθεία.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Αποστολάκη, τον Στρατηγό Κονδύλη και τα στελέχη του Ταμείου Εθνικής Αμύνης για την συνεργασία και την συναντίληψη που είχαμε όλο αυτό το διάστημα, την Περιφέρεια Κρήτης και όσους συνέβαλλαν για να ολοκληρωθεί η παραχώρηση.

Από εδώ και εμπρός οφείλουμε να τρέξουμε τις διαδικασίες ώστε οι πρώτες αίθουσες του σχολείου να είναι έτοιμες το συντομότερο δυνατόν».

Ο Υπουργός τόνισε από την πλευρά του: «Θέλω να ευχαριστήσω κι εγώ τον Δήμαρχο για την συνεργασία μας. Αποτελεί απόφαση του Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, οι εκτάσεις που δεν χρησιμοποιούνται υπηρεσιακά να αποδίδονται στις τοπικές κοινωνίες.

Είμαστε βέβαιοι ότι ο Δήμος Ηρακλείου θα αξιοποιήσει την έκταση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και προς όφελος των πολιτών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρούσα δημοτική αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος, αρχικά είχαν ζητήσει την παραχώρηση έξι στρεμμάτων.

Στην πορεία των διαπραγματεύσεων με το Ταμείο Εθνικής Αμύνης, εξασφάλισαν την παραχώρηση 14 στρεμμάτων και μάλιστα στο σημείο που είχαν υποδείξει οι κάτοικοι του Καρτερού ως το καταλληλότερο για την κατασκευή του νέου σχολείου.

Το μνημόνιο συνεργασίας και συναντίληψης που υπεγράφη αφορά επίσης στην αξιοποίηση των πρώην στρατοπέδων «Μπετεινάκη» (ολόκληρου), «Γιακουμάκη» και «Θεοδοσάκη».

Στην τελετή της υπογραφής παρευρέθησαν επίσης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης, ο διευθυντής του Ταμείου Εθνικής Αμύνης Αντιστράτηγος Αντώνης Κονδύλης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, η Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Στέλα Αρχοντάκη, οι Αντιδήμαρχοι Μαρία Καναβάκη, Χάρης Μαμουλάκης, Γιώργος Καραντινός, Γιώργος Βλαχάκης, Κώστας Βαρδαβάς, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ Νίκος Αγγελάκης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πρασίνου Νίκος Φακουρέλης, ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης, κάτοικοι του Καρτερού κ.ά.

Τα σχόλια είναι κλειστά.