Στο Δημοτικό σχολείο Ρουσσοσπιτίου η Επισκοπή

Μια πολύ όμορφη επίσκεψη στο Δημοτικό σχολείο του Ρουσσοσπιτίου πραγματοποίησε το αγωνιστικό τμήμα της Επισκοπής  λόγω της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Σχολικού Αθλητισμού που γιορτάστηκε ιδιαιτέρως σήμερα (Παρασκευή 27/9).

Όλοι οι ποδοσφαιριστές της Επισκοπής παρουσία επίσης του προπονητή τερματοφυλάκων Γιώργου Χαρλαύτη και της υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων του σωματείου κας Εύης Βουτσίδη, έκαναν την εμφάνισή τους στο πανέμορφο σχολείο της περιοχής που εδρεύει πάνω από την πόλη του Ρεθύμνου.

Ο Ρεθυμνιώτικος σύλλογος ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση του εν λόγω δημοτικού σχολείου, είχε την ευκαιρία να βρεθεί ανάμεσα σε μαθητές-τριες 6-12 ετών. Η υποδοχή που επεφύλασσαν τα παιδιά ήταν, αν μη τι άλλο, ενθουσιώδης!

Έκδηλη επίσης ήταν η χαρά τους όταν, ο ένας εκ των δασκάλων τους (ο κ. Παύλος Τζελάς), σηκώθηκε να τους ακολουθήσει στα… «γκελάκια» λαμβάνοντας κι εκείνος πολλά χειροκροτήματα για την προσπάθεια μα κυρίως για την προθυμία-συμμετοχή (σ.σ. η τελευταία λέξη είναι «κλειδί» για την συγκεκριμένη ημέρα σχολικού αθλητισμού).

Άμεσα, στον αύλειο χώρο του σχολείου δημιουργήθηκαν δύο ομάδες ποδοσφαίρου παίζοντας «διπλό» όπου μαζί με τα παιδιά συμμετείχαν και οι ποδοσφαιριστές,Τσιριγώτης, Φουκαράκης, Καλογεράκης, Ξεπαπαδάκης.

Στο τέλος, δια μέσω της κας Βουτσίδη και των ποδοσφαιριστών δόθηκαν διάφορα δώρα όπως, μπλουζάκια που έφεραν το Logo της  Επισκοπής αλλά και αναμνηστικά (κούπες, μολύβια και στυλό).

Η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων εκ μέρους του ΑΟ Επισκοπής, ευχαρίστησε τόσο τον Διευθυντή του σχολείου κ. Πέτρο Σκούλικα όσο και τους υπόλοιπους δασκάλους για την υποδοχή και φυσικά την φιλοξενία.

Ευχαριστήριο από το Δημ. Σχολείο Ρουσσοσπιτίου

Από την πλευρά του, σύλλογος διδασκόντων δημοτικού σχολείου Ρουσσοσπιτίου, ευχαρίστησε τον ΑΟ Επισκοπής για το ότι ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση. Τέλος, ευχαρίστησαν και τη διοίκηση του σωματείου μας για το γεγονός ότι δίνεται ελεύθερη είσοδο στους μαθητές-τριες στα παιχνίδια πρωταθλήματος-κυπέλλου της Επισκοπής στο γήπεδο ΔΑΚ Γάλλου «Παύλος Βαρδινογιάννης».

Ευρωπαϊκή εβδομάδα σχολικού αθλητισμού

Η πρωτοβουλία αυτή ανήκει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν) κι έχει ως στόχο την αύξηση της συμμετοχής όλων των πολιτών στη φυσική δραστηριότητα και τον αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα, έτσι ώστε να υιοθετήσουν έναν ενεργό και υγιή τρόπο ζωής.
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού (European Week of Sport) υλοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2015, σε μία προσπάθεια να ανατραπεί η ανησυχητική τάση για τη μειωμένη ενασχόληση των ευρωπαίων πολιτών με τη φυσική δραστηριότητα, όπως καταδεικνύουν έρευνες, τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο κρατών μελών της Ε.Ε..

Τα σχόλια είναι κλειστά.