Όλα τα Νέα

Στο πλευρό των εργαζομένων της Creta Farm η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών

243

Η CRETAFARM παρά το υψηλό ποσοστό κέρδους (45%), την αύξηση των τζίρων, βρίσκεται στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης. Η ευθύνη γι’ αυτό ανήκει αποκλειστικά στους μεγαλομετόχους της και δεν περιορίζεται μόνο στην πρόσφατη μεταξύ τους πολεμική για τον έλεγχο της εταιρείας.

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι αυτός που οδηγεί σε αδιέξοδα, καταχρεώνει, κλείνει εργοστάσια και επιχειρήσεις δεν είναι οι εργαζόμενοι και οι αγώνες τους αλλά οι ανταγωνισμοί, η διαπάλη των επιχειρηματικών συμφερόντων στην προσπάθεια τους για την εξασφάλιση του μεγίστου κέρδους.

Οι εργαζόμενοι όλα αυτά τα χρόνια έδιναν τον καλύτερο εαυτό τους. Στα χρόνια της κρίσης, τους επιβλήθηκαν αλλεπάλληλες μειώσεις μισθών για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα της επιχείρησης, από τον δικό τους κόπο και ιδρώτα η CRETA FARM έγινε ο leader στον συγκεκριμένο υποκλάδο.

Οι αρνητικές συνέπειες της διαμάχης που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους μετόχους και τις τράπεζες βρίσκονται πάνω από τα κεφάλια των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Η προσπάθεια χειραγώγησης και εφησυχασμού των εργαζομένων είναι σε πλήρη εξέλιξη από την εργοδοσία.

Ακόμα και να βρεθεί προσωρινή λύση στο έτσι και αλλιώς σοβαρό ζήτημα που έχει ανακύψει το τελευταίο διάστημα (χρηματοδότηση-ρευστότητα) οι μειώσεις μισθών, οι καθυστερήσεις στην μισθοδοσία, οι άσχημες εργασιακές σχέσεις και συνθήκες στην εργασία βρίσκονται έξω από την όποια συζήτηση και αυτό γιατί τα συμφέροντα των μετόχων βρίσκονται στην αντίπερα όχθη από αυτά των εργαζομένων.

Εξ αιτίας αυτής της κατάστασης οι εκατοντάδες εργαζόμενοι χωρίς να έχουν καμιά απολύτως ευθύνη, αντιμετωπίζουν άμεσο τον κίνδυνο της εργασιακής αβεβαιότητας.

Είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης του κράτους και των εποπτικών του μηχανισμών καθώς και των μεγαλομετόχων να εξασφαλίσουν την λειτουργία της επιχείρησης και τις θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων. Να εξασφαλίσουν τα δεδουλευμένα και όλα τα εργασιακά δικαιώματα.

Το κόστος για το όποιο σχέδιο «εξυγίανσης» πρέπει να βαραίνει αποκλειστικά αυτούς που δημιούργησαν τη σημερινή κατάσταση και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να ρίχνει βάρη στους εργαζόμενους.

Το όπλο των εργαζομένων για να υπερασπίσουν τα δικαιώματα τους και να τα διευρύνουν είναι η οργάνωση και η ενότητα στη βάση αποκλειστικά των δικών τους αναγκών και συμφερόντων. Σε αυτό το δρόμο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τροφίμων και Ποτών αλλά και οι δυνάμεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος θα βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό σας.