Όλα τα Νέα

Στο Τελ Αβίβ τελικά θα λάβει χώρα η Eurovision σύμφωνα με την EBU.

115
Ακούγονταν κατά καιρούς σενάρια περί διοργάνωσης του επόμενου διαγωνισμού της Eurovision από την Κύπρο ή την Αυστρία. Πρόσφατα διαψεύσθηκαν όλες αυτές οι φήμες και επίσημα.

Οι ημερομηνίες που θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί είναι στις 14ις και στις 16 Μαΐου, ενώ ο τελικός έχει προγραμματιστεί για τις 18 Μαΐου.

Τι που η νικήτρια του διαγωνισμού Netta ύστερα από τη νίκη της αναφώνησε «Του χρόνου, στην Ιερουσαλήμ»; Η απόφαση πάρθηκε από την Επιτροπή του διαγωνισμού ενώ και η Ιερουσαλήμ και το Ειλάιτ.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλες τις ισραηλινές πόλεις που ζήτησαν να φιλοξενήσουν τον Διαγωνισμό της Eurovision για το 2019 και το KAN που βοήθησε να ληφθεί η τελική απόφαση. Όλες οι προσφορές ήταν υποδειγματικές. Τελικά όμως αποφασίσαμε πως το Τελ Αβίβ διαθέτει το τέλειο σκηνικό για τον μεγαλύτερο διαγωνισμό ζωντανής μουσικής στον κόσμο» δήλωσε ο διευθυντής της επιτροπής.

Τις δύο προηγούμενες φορές που κέρδισε το Ισραήλ (το 1979 και το 1999), οι διοργανώσεις έγιναν στην Ιερουσαλήμ.Το περίεργο είναι πως κάθε νίκη του Ισραήλ έχει 20 χρόνια απόσταση από την προηγούμενη.